Sider

torsdag 7. april 2016

Ny type hagefugl?

Det er mange fordeler ved å bo på landet, ja jeg bor på landet. Ikke sikker på om alle som er herfra vil se vi er på landet, men for meg som er vokst opp midt i Drammens gryta er Svelgen landet.

Vår nye hagefugl, Eddie the eagle


En av fordelene er rikt dyreliv, og dyr vi ikke er vant med i byen. En ting både by og land har til felles er hagefugler, jeg mater småfuglene hele vinteren og vi har både kjøttmeis og blåmeis, vi har dompapp og granmeis, måker og trost og stær.

På tirsdag fikk ordet hagefugl en helt ny betydning for min del. Alle var kommet hjem og jeg stodpå kjøkkenet å lagde middag.
Som vanlig må jeg kikke litt opp å bare nyte utsikten av fjord og fjell og verk. Men så ble jeg obs på noe i toppen av den ene furua i hagen, en stor lys sak. Jeg trodde det var en forblåst søppelpose( det hender nemlig at det blåser litt her) men ved neste titt så jeg det ikkevar søppel, det hadde både fjær og nebb......


På vei bort og opp

Jeg kunne rakt slå krysse ut blåmeis, granmeis, dompapp, ja både kråke, skjære og måke var uaktuellt.
Heldigvis har jeg 3BI fra gymnaset og så at dette var en helt ny type hagefugl, mer av typen rovfugl.
Nå skjedde alt raskt, mann og barn ble ropt opp, kamera ble funnet frem og vi begynte å knipse.
Nå kunne vi legge til havørn på listen over hagefugler.....om man kan kalle en ørn for hagefugl da.....



Etter en fem minutters tid ville fotografen i meg ta flere bilder uten glass ruta gjennom, jeg beveget meg ut på balkongen for å ta bilder, da ørnen snudde på seg, så meg og ble sittende. I flere minutter satt den nesten helt stille.
Helt til det kom ei real og tøff måke som klarte å skremme den bort fra hagen min.
Jaget av en måke


Jeg hadde aldri trodd at måker var så tøffe, men denne måka jagde og fløy faktisk etter ørnen en stund, helt til det dukket opp enda en ørn.




Vi ble nå vitne til ett fantastisk skue, disse to ørnene som kretset over oss, opp og ned, svevde på himmelen og kurtiserte hverandre, før de ble borte.....



Forskjellen mellom by og land? I byen hadde jeg fasan i hagen, men jeg skal innrømme at det er mye kulere å ha en havørn sittende rett utenfor kjøkkenglaset......











1 kommentar:

  1. Så artig! Fint at du fikk dokumentert fenomenet! Ja, det har sine fordeler å bo på landet, eller bygda som jeg sier da.

    God helg fra Ingunn

    SvarSlett