Sider

torsdag 4. juni 2015

Reisebrev med harelabb

Som dere så i forrige innlegg har vi nettopp kommet hjem fra Roma, ja nå er det snart ei uke siden vi kom hjem da.

Denne gangen skulle vi se Roma på en helt annen måte enn før, vi har vært i Roma med barn før, men da var barna ganske små og var med på alt vi ville.
Denne gangen skulle det bli anderledes, å ja jeg forstod med ett hvorfor man sier Roma ikke er for barn.
De syntes det var kjekt å se colluseum, sveipe blikket bortom Colloseum.
Nei, bildet er ikke opp ned, men lek med kamera foran colloseum

 De syntes det var spennende å se en kirke, de syntes ikke det var like spennende i kirke nummer 11, stor var derfor gleden da vi droppet Peterskirken denne gang, hverken de eller vi var klare for 3,5 time i kø i solsteiken.
Etter x antall ruiner begynte tålmodigheten å slå sprekker, far var nettopp kommet inn i rytmen å ville sett enda mer, men måtte bukke under for flertallet.

En utslitt gjeng i sola

Det er noe å finne på for barn, det er noe som er gøy for alle. Vi dro ikke i dyrehagen i Roma, da dette er ganske mistrøstige saker synes vi.
Derimot leide vi sykkel i Borghese parken og peste oss oppover i bakker, vi skrek oss nedover i bakkene og latteren satt løst både hos tre voksne og to barn.

Sykkeltur i Borghese parken slår aldri feil

Vi tok med farmor og barna til Time Elevator, en ny attraksjon i 5 d. Bevegelser, luft, vann rist og ryst og 3 d kino imponerte alle.

Phanteon var oppskrytt syntes de, ei slags krike med digert hull i taket, jo takk, kan vi få is nå?
Trevi fontenen var enda større skuffelse, og det forstår jeg, den var under oppussing og tom for vann, geipen truet med å komme frem, men redningen var nær, skal vi kjøpe is? Da kom smilet frem igjen.Trevi fontenen var under oppussingMen en is eller to redder dagen


Sannhetens munn slo an også denne gang, selv om barna hadde sine tvil om man burde stikke handa inn i dette kumlokket.
Myten sier at den bet av deg handa om du løy..... om myten er sann eller ikke, vi slapp fra det med alle fingre og hender i behold.Noe som kanskje var like spennende var alt som skjedde rundt oss, tiggere, "artister", biler, vespaer, mennesker, ja lat er ganske anderledes enn her i Svelgen.


Selv når vi spiste kom "artistene"

For ikke snakke om alt man kunne få kjøpt, alt i boder beregnet på turister, klær( sitrongul er sommerens hotte farge) å egen butikk med Disney effekter. Disney store var butikken der fars visa kort krøllet seg i forskrekkelse.....

Jentene fikk til og med far på noe han aldri har gjort før, kjøre sightseeing buss, det var veldig behagelig siste dagen i knall varme.....

Å alle var enige om at det var en fin tur, og neste utenlandstur blir ikke Roma.
Derimot vet vi helt sikkert, neste gang vi skal til Roma blir uten barn, ikke i turistsesongen, mor og far alene med kirker og ruiner.
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar