Sider

tirsdag 21. februar 2012

Lilla pulsvanter

I det siste har jeg brukt heklenåla flittig.Det går mest i småplagg. Ting som lett får plass i veska og som kan jobbes med mens jeg venter på Espen, mens jeg sitter i bilen eller foran tv. Nå sist fant jeg tre litt ulike oppskirfter på pulsvanter, som ble satt sammen til en oppskirft.... Mest inspirasjon fant jeg hos Hannes hage og hos smått og stort

Resultatet ble disse lilla pulsvantene

onsdag 15. februar 2012

Blå grytekluter

På kveldene nå er det ganske koselig å sitte med håndarbeide. Jeg er så heldig at farmor var en super hekler og denne kunsten lærte hun bort til meg, eller mens farmor levde trengte ikke jeg kunne dette. Farmor tok seg nemlig av alle jobber på det feltet. Men når hun døde, ja da måtte man ta nåla fatt selv. Jeg arvet farmors oppskrifter, og det hun hadde igjen av hekleutstyr(ikke at jeg har brukt noe enda....) men den vikitgste og største arven er kunnskapen om hekling. Jeg foretrekker hekling fremfor strikking. Det er raskere å hekle, lite eller ingen montering, arbeidene er i mindre stykker og man mister ikke noen masker....

På forumet Casa kreativ har de en fargealong, der får man en første i hver måned en farge man skal strikke eller hekle noe av. For februar var fargen blå og jeg heklet disse gryteklutene.


De er heklet med solberg fiol garn i to ulike blåfarger. Garnet kjøpte jeg i en flott garnbutikk i Florø, en butikk jeg skal besøke igjen, var den Godtebutikken for en som er på jakt etter garn.

onsdag 1. februar 2012

Takk til Stein og Bjørn, ett innlegg om alt og ikke noe

Denne uka har jeg prøvd ut å være alene mor, og må jo si jeg er glad jeg ikke er det hver uke. Det har gått greit, men alt i alt, er det godt vi er to i det dagelige gitt.
Før Espen dro, nøt vi en liten bit Kroatia, vi fant denne vinen

da vi var på ferie, eneste grunnen til innkjøpet var ikke prisen, men navnet. Den var ganske billig, men når en vin heter Moro, ja da må man prøve sant? Kune sikkert blitt moro med flere flasker. Vinen var helt grei i smak, det var en typisk matvin, men som sagt... Navnet da.....

Vi har hatt flere fine gode vinterdager med både sol og gradestokken har vist rundt 0, det har gitt oss mange flotte solnedganger som denne igår


Idag ahr jeg hatt en etterlengtet fridag. Sigrid fulgte systra i barnehagen, og kom seg heim på egen hand. Signe på sin side vart kjøyrt heim av onkel Stein, onkel Bjørn og Therese. Tusen takk for hjelpen idag, vi setter stor pris på dere!
Jeg benyttet også dagen til min ukentlige baking, det ble 3 brød fra Schakenda igjen da, å onkelene fikk med seg det ene hjem. Rykende ferskt.



Med oppskriftene til Schakenda blir det ikke små kompakte smulte brød, som hjembakte ofte blir. Disse blir store og luftige og veldig gode. Jeg har ikke kjøpt brød siden nyttår, her bakes det kvar veke, og jentene kallar det berre Mammabrød.