Sider

onsdag 15. februar 2012

Blå grytekluter

På kveldene nå er det ganske koselig å sitte med håndarbeide. Jeg er så heldig at farmor var en super hekler og denne kunsten lærte hun bort til meg, eller mens farmor levde trengte ikke jeg kunne dette. Farmor tok seg nemlig av alle jobber på det feltet. Men når hun døde, ja da måtte man ta nåla fatt selv. Jeg arvet farmors oppskrifter, og det hun hadde igjen av hekleutstyr(ikke at jeg har brukt noe enda....) men den vikitgste og største arven er kunnskapen om hekling. Jeg foretrekker hekling fremfor strikking. Det er raskere å hekle, lite eller ingen montering, arbeidene er i mindre stykker og man mister ikke noen masker....

På forumet Casa kreativ har de en fargealong, der får man en første i hver måned en farge man skal strikke eller hekle noe av. For februar var fargen blå og jeg heklet disse gryteklutene.


De er heklet med solberg fiol garn i to ulike blåfarger. Garnet kjøpte jeg i en flott garnbutikk i Florø, en butikk jeg skal besøke igjen, var den Godtebutikken for en som er på jakt etter garn.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar