torsdag 26. januar 2012

Casa spotlight uke 3

I denne uken ble jeg også casaspotlighter med dette bildet av knallgode kanelsnurrer


Takk til mettepip som valgte ut bildet mitt

Casaspotlight uke 2

I forrige uke ble jeg en casaspotlight hos casakreativ
Med denne LOen

søndag 22. januar 2012

Søndagstur

I dag kunne man lese på Svelgen.no

Nyt dagen! 22.01.2012

I Svelgen er det i dag eit flott vintervèr, som nok vil gi solskin på solrike stadar i bygda  ;-) Så det er berre å kome seg ut døra og nyte finvèret. Sjå webcamera Langesi

Så mange dagar med finvèr har ein ikkje hatt siste månadane, då det berrre er registert to heilt nedbørsfrie døgn siste 67 døgn.







Dette måtte vi jo ta på alvor så vi puttet bilen full med unger og bikkjer. Vi hadde med oss Denice og Luna også på turen. Bilen gikk mot sola, vi har ikke sol enda på Langeneset, men utover mot Nesbø og Omvendeskaret har de sol. Masse sol. Dette visste vi å nyte alle sammen.
For min egen del satte jeg en ny rekord for meg selv, og for ett år siden ville jeg ledd om noen hadde sagt jeg er kommet dit jeg er idag. Jeg jobber i 50% stilling og gikk frem og tilbake til omvendeskaret. Tilsammen er denne turen 7-8 km(tur/retur) Jeg klarte det og er veldig fornøyd med dagens økt. I tillegg ble det masse bilder som jeg kan kose meg med.




lørdag 21. januar 2012

I am in Love

Til jul fikk jeg fra min kjære to kokebøker, eller rettere sagt bakebøker.... Å jeg må si.... I am in Love. Jeg har virkelig forelsket meg i Morten Schakenda..... Bakeren på Lom. I alle år de har holdt på på Lom har vi vært innom å kjøpt brød, boller, kaker og alt hva hjertet kan begjære. Siden han gav ut sin første bakebok har jeg ønsket meg det. Denne jula fikk jeg ønske oppfylt jeg fikk disse to...

Jeg har alltid likt å lage mat og å bake, men når det gjelder gjærbakst har jeg slitt litt. Boller har jeg fått sånn greit til, men brød???? Å nei da.... Det har blitt ganske så typisk mange hjemmebakte brød, kompakte, smulete og ganske så lave.
Men med Schakenda sine bøker måtte jeg revurdere alle mine "gamle" tanker og ideer. Glem det å bruke 50 gram gjær, eller det dobbelte. Glem alt som heter lunken væske, nå skal det være kaldt.

Brød er blitt store gode høye, og jeg har prøvd tre ulike oppskrifter på brød, og typisk for Schakenda er at de blir STORE, det gjør alt av oppskrifter i boka.
På torsdag prøvde jeg meg på kanelsnurrer og de ble på størrelse med en liten studenthybel.
Før steketid så de slik ut

Ferdigstekt var dette resultatet


Oppskriften er som følger:

1 kg hvetemel
1/2 liter h-melk
150 gram sukker
15 gram salt
15 gram kardemomme
1 stort egg
50 gram fersk gjær
150 gram smør i terninger




125 gram mykt smør
125 gram sukker
2 ss malt kanel



\Ha i alle ingredisene minus smør i en eltebolle(melka skal være kald og gjæren smuldres bare i) Elt i ca 15 min på sakte fart til deigen er smidig og slipper kantene. Ha i smøret og elt i nye 15 minutter. Sett til heving på lunt sted(ikke på varmekabler)
Kjevle deigen til ett rektangel på ca 40*50 cm. Sør mykt smør over det hele. Bland sukker og kanel i en bolle og dekk smøret med dette. Brett 1/3 av deigen inn mot midten og brett den siste delen over den delen som er dobbel. Da har du 3 lag. Kjevle ut dette slik at du får en leiv på ca 30*50-60 cm. Del leiven i 16 deler. Hver strimmel skal tvinnes og knytes til en knute. Tvinn den, surr rundt to fingre og stikk den ene enden inn som om du knyter. Etterheves i ca en time. Pensle med egg og strø på ekstra sukker. Stekes i ca 20 min ved 175 grader.

søndag 8. januar 2012

Nyfødt

Nordsalten Hobbyklubb har en utfordring som de har kalt girlish og da lagde jeg to loer, en av hver av jentene. Den ene er inspirert av "Ruffa" og den andre av Bodil, begge flotte scrappedamer.


 Her er det brukt rosa hjertebazill, blingswirl fra Nille, charm fra kuttut, gardenia fra papirloftet og roser fra iamroses. Mønsterarkene er jeg litt usikker på, noe jeg hadde liggende





På denne har jeg brukt Bazill rosa hjertekartong, blomster fra prima og roser fra iamroses, blingen er fra storyteller. Charms er fra kuttut og båndet er jeg ikke sikker på hvor kommer fra. Stempelet er fra North star stamp






onsdag 4. januar 2012

Kikke på livet

Da vi var i Kroatia i oktober 2010, besøkte vi badebyen Opatija. Der satt det to søte gamle damer på en benk, motsatt vei på benken. De måtte bare foreviges....
Bildet har jeg redigert i svarthvitt, men beholdt fargen på damene, slik at de skulle bli det naturlige blikkfanget.
På denne LOen har jeg brukt bazill kartong, silkebånd jeg fikk fra Australia, lilla pon pon bånd fra stoff og stil, skrivefelt husker jeg ikke hvor jeg har fra og sommerfuglene er en monarch butterfly fra Martha Stewart

tirsdag 3. januar 2012

Papiravisen#11

En utfordring hos den norske bloggen Papiravisen var det en utfordring ut fra ei skisse
 Min løsning ble slik

Jeg har brukt bazill kartong som jeg har malt med MM maling i fargene red wagon og sunflower.
Mønster ark er 3bugsinarug-nutmeg mix
october afternoon
Tagen er fra 7 gypsies
brunt bånd er fra kuttut, det samme er charmsen
Brune store roser: Kortoggodt
Gardenia: Papirloftet
Små brune roser: iamroses
Blomst med bling er fra prima


mandag 2. januar 2012

Fletteloff

Selv om jeg lever stort sett på lavkarbo kosthold hender det jo at jeg lager høy karbo mat og jeg elsker å bake, det blir ikke helt det samme med nøttemel og sukrin.
Til jul fikk jeg av min kjære to kokebøker jeg hadde ønsket meg lenge, nemlig bøkene til Schakenda, det er han som driver Bakeriet på Lom. De har SUPER mat/brød/kaker etc og hver gang vi er på Lom er det innlagt obligatorisk besøk for lunsj, samt kjøpe med brød hjem igjen.


Det som imponerer meg mest er størrelsen på alt bakverk de har. Hver bolle veier 175 gram!
Igår prøvde jeg meg på fletteloff fra den ene boka, å må si jeg hadde mine tvil, med bare litt gjær, kald melk, ikke løse opp gjæren, men ein lyt freista og kjøkkenvekta ble funnet frem, her skulle oppskriften følges til punkt og prikke ja.
Tvilen må komme tiltalte til gode og etter en stund ble deigen stor, VELDIG stor, og da loffen skulle inn i ovnen..... Jada.... hadde ovnen vært større ville også loffen blitt støre. En stund fryktet jeg at alt ville tyte ut... ikke helt men nesten....
Jeg har aldri fått til en så perfekt gjærdeig før, og loffen, jo den smakte så innmari godt med smør og gulost og rykende fersk....