Sider

fredag 27. februar 2009

Rydding

Hittil idag har jeg fått ryddet litt på gjeste/hobbyrommet. Trenger litt tid og evt tømme hele skapet mitt, men noe er praktisk står fremme hele tida. Er endel jeg ikke fikk rydda da, siden Sigrid holde rpå å lage ett bilde der inne. Det må nesten få ligge fremme til det er ferdig tenker jeg.
Ellers blir det å ta det hele med ro, og i kveld skal vi pakke inn gaver til Signe, samt bake Ole Brumm muffins til den store dagen i morgen.
Tenkte jeg skulle prøve å få scrappet litt i løpet av helga også, så får vi se hva tiden rekker til. Trenger hvertfall å lade batteriene enda mere.

Jeg er ikke syk, har bare fibromyalgi

Jeg prøver meg igjen, skrev ett innlegg i går som jeg slettet ganske raskt.... Men men ein lyt freista på nytt...

Tenkte jeg ville fortelle dere alle om hvordan dagene mine er. Jeg får ganske mange telefoner og meldinger med spørsmål om hvordan formen min er. Og jeg setter pris på omtanken fra dere alle, men det kan bli litt for mye til tider. Formen min er alltid opp og ned, og jeg har alltid vondt. Noen ganger bare litt og andre ganger noe så innmari at jeg ikke klarer å gjøre noe og holder senga.
Jeg liker ikke å prate om det å være syk, mener jeg ikke blir bedre av det, men når jeg stadig får spørsmål er det ikke lett å gjemme bort heller, da blir man liksom gående å kjenne litt etter.
Som sagt, jeg setter stor pris på omtanken, men sett det hele litt på hodet, hva om jeg hver gang jeg pratet med dere spurte om åssen formen deres er? Det ville blitt litt vel masse i lengden ikke sant?
I mine øyne er jeg egentlig ikke syk, jeg har "bare" fibromyalgi. Det er ikke sånn at jeg blir frisk etter kort tid, den vil alltid følge meg, men med hjelp fra Hauglandsenterert håper jeg å lære meg å leve mer med smertene og takle de bedre og der er jeg på god vei.....

Fm arter seg ulikt hos alle men for meg er det gode dager med lite smerte, det vil si bare litt vondt i ryggen og litt sliten, og du finner hele skalaen til de innmari vonde dagene. Dager da hodepine slår meg ut, kraftig verk i rygg, armer, skuldre, hofter, lår.... Da føles det slik at det er faktisk ikke i lilletåa det er vondt.
Jeg har dager jeg trenger masse hvile og da må jeg prioritere det, slik at jeg kan orke å være aktivt med i livet til ungene. Andre ganger er det ikke noe problem i det hele tatt.
Stort sett kan smertene mine sammenlignes daglig med influensaverk. Bare at jeg har dette 265 dager i året, 24 timer i døgnet. Og det går ikke over om en to ukers tid.... Jeg har lært meg å skyve smertene unna, overse de og det går bra veldig ofte, men slik som nå er jeg inne i en heller dårlig periode og da kan jeg våkne flere ganger om natta fordi jeg snur meg og det gjør vondt. Men jeg depper ikke av den grunn. Leter bare etter de positive tinga,
Ting jeg mestrer, ja jeg klarte å henge opp klær uten å trenge å hvile etterpå, det er nemlig ingen selvfølge for meg. Eller bare det å støvsuge.

Det jeg ber om er forståelse for at jeg trenger hvile noenganger mer enn andre
Forståelse for at jeg ikke alltid er like opplagt og orker alt like mye som før
Forståelse for at det kan bli slitsomt å legge ut om formen bestandig
Forståelse for at Espen og jentene er viktigst for meg og de blir prioritert fremfor masse annet.
Forståelse for at jeg er syk selv om det ikke synes på meg.

Så ønsker jeg dere alle en god dag.....
Mens jeg går for å hente inn klær og hviler meg litt før jeg skal treffe Rita.

mandag 23. februar 2009

Min første genser

Jeg har strikket min første genser noensinne og er litt stolt egentlig. Har lært litt underveis og vet hva jeg skal gjøre anderledes neste gang.
Genseren er strikket med rundfelling så den neste bøygen blir å strikke "vanlig"....

Manuelas store drøm

Manuela fikk tidligere i år oppfylt sin store drøm om å bli bobleeier. Og en veteranbil.
Jeg for min del vil vel foretrekke boble om sommeren særlig når man ser hvordan det har vært på østlandet i det siste, men igår bare måtte jeg scrappe dette vidunderet

søndag 22. februar 2009

Litt scrappeting

Litt scrappeting. Noen kort og LO som har vært med på skissegalskap på scrappingnorge.no






snøklokker til øst

Så nærmer denne helga seg slutten og hva har vi egentlig gjort? Espen kom hjem fredag ettermiddag og hadde med seg ei nydelig oreokake kjøpt i Førde. Sigrid var veldig opptatt av at pappa hadde sovet på konkurs.....
Vi kosa oss med raclette og vin på kvelden.
Lørdag var vi på kafe som tiende klasse holder hver lørdag. Inntekten skal gå med de hvite bussene til våren, kjekt å støtte opp der. Ellers har vi gjort alt og ingenting, jeg strikekr fortsatt på genseren og er snart ferdig, må bare finne tid til å strikke litt mer....
Sigrid har bestemt middagen idag så vi skal ha fiskepudding og skjell, Signe ville ha gele så det blir desserten. Vi har akkurat også bakt fastelavensboller.
Idag regner det ute men dette bildet tok jeg ute i hagen igår så til dere østlendinger, vi har lite snø


Så får vi se hva dagen og morgen dagen bringer, da er jeg alene.

Min lille prinsesse og lille ekstra hund

fredag 20. februar 2009

Askepott og hund

Idag har jeg sendt avgårde Akepott og en dalmantiner i barnehagen. Rimelig stolte begge to( skal legge ut bilde etterpå i dag)
Ellers skal jeg bruke dagen til å slappe av. Sliten og trøtt etter gårsdagens stabasiøse sjau. Etter middagen fikk jeg så utrolig vondt i hue.... merket etter en stund at jeg ble helt kald og at jeg ble blek og svimmel, satte meg på gulvet og plutselig hørte jeg Sigrid snakke til meg og da lå jeg. Før natta var omme var det blitt tre paralgin forte, oppkast og varm hvetepute i senga, så ja jeg er sliten. Men siden jeg er alene så kan jeg gjøre akkurat hva jeg vil. Huset er fortsatt ikke rukket å bli rotetet eller veldig møkkete. Badet kan vaskes i morgen og det kan de andre gulvene også.
Espen har vært på kurs i Førde og skulle kjøpe med kake hjem så i ettermiddag blir det raclette og kake.
Og det er jo unektelig koselig da, når en femåring kryper under dyna, snakker litt med pappaen på telefon og gir deg deretter en stooor klem og sier: Gratulerer med dagen mamma. Jeg elsker deg.
Bedre gave kan man vel ikke få vel....

onsdag 18. februar 2009

ville vesten i østen

For å få en følelse av vinter, snø og kulde måtte vestlandsfanden vende nesa si mot øst, og der fant vi i bøtter og spann både snø og kulde.
For oss som synes det er kaldt når det ligger på rundt minus fem... ja da kan jeg love deg det var kaldt på østlandet med temperaturer på mellom minus 10 og minus 20. Det var vel så kaldt at snørra fryser fast i nesa som tommy i Tommy og tigeren ville si det....
Men det hindret ikke oss, nei. Turen fikk en artig start med punktering i Sogndal og dermed en liten pitstop med bilen på jekk og unga i bilen.... Vi rakk da å feire Gerd sin bursdag uansett.
Og kulda hindret oss ikke i Drammen heller, Sigrid boblet over av det meste, hun gikk på isen som av en eller anna grunn låg på Drammensfjorden, hun lagde snøhule, gikk på ski som hun fikk fra Gommo og Besten, hun var på Tjøme og lekte masse ute med onkel P som vi sier for letthets skyld her i heimen.
Vi fikk besøkt tante Nelly og hilst på hundene og av en eller anna grunn kaller Signe henne bare for tante tunell.... Og hver gang vi kom inn i en tunell etterdet, ropte hun at hun ville besøke tante tunell....(og det blir noen ganger med 29stykker på vei hjem)
Vi hadde en knall dag på drammensbadet hvor jentene riktig kosa seg og hoppa og herjet og vannskrekk har ikke mine to troll hvertfall.
Mens vi var nede feiret vi samtidig Manuela, Signe og min bursdag. Med 34 stykker på låven hadde vi en flott dag og vi fikk masse flotte gaver. Så takk til alle for det. Jeg gleder meg til å bruke masse av det(masse scrappeting)
Den aller beste gaven var en opplevelsesdag i Sandsvær, ikke med gutta fra Calcutta eller gjengen fra Vrengen, men fra Ulf, Øystein og Knut Erling. Tusen takk jeg sitter igjen med så masse gode opplevelser fra dagen hos Ulf. Og det gjør også barna mine.
Hva bestod denne opplevelsen i? Jo vi fikk med oss Manuela og Tom og dro til Ulf på søndag morgen, Det var berre minus 7 og snøvær. Vi skulle få kjøre hundeslede, snøscooter og grille pølser i peisen....

Sigrid og onkel på scooter





torsdag 5. februar 2009

produktiv

I går ble det ei real scrappeøkt med masse nye loer, noen av de kan jeg ikke gjøre noe med siden de er levert inn til konkurannse, men litt kan jeg jo legge ut....

Dette var med i skissegalskap på scrappingnorge




Barnehagebilder er en fin ting å gjøre noe med




Sigrid lagde dikt og det har blitt scrappet

onsdag 4. februar 2009

tirsdag 3. februar 2009

Sola

Jippi.... Om det hadde vært ordentlig sol ville vi hatt sol idag.
Det har vært ett svakt skydekke men jeg så den. Da var det 3 februar at sola kom til huset vårt. Da nærmer det seg vår....

De to siste dagene har Signe bodd på fanget mitt og ikke vært veldig sprek.... Men nå har hun pigget til og jeg passer på å få meg litt tid på dataen før jeg skal på pilates. Trenger litt alene tid når hun har sittet som limt på fanget gitt.

Sigrid kom hjem med eget dikt i dag, kjempeflink. Hun hadde fått litt hjelp til å skrive det på data, men diktert hva som skulle stå.

Sommerdikt
Når det er sommer
så kan vi gå barbeint
huske
gå på lekeplasser å skli
men vi kan også klatre i trær
og bade i badebasseng
visst det er veldig varmt
vi kan klatre i trær
visst du har noen epletrær i hagen din.

sigird 02.02 2009