Sider

søndag 29. juli 2012

Køge

Etter middelaldersenteret dro vi til Køge. Der er jeg så heldig å ha venner/bekjente som tilhører Danmarks svar på Skankeætten, nemlig Barfod slekten. Vi har samme stamfar.
For flere år siden ble jeg kjent med Diana og hennes far Lars. I Køge var vi på middag hos de, samt vi sov i oppkjørslen deres.
Lars er i tillegg veldig opptatt av historie så han og Espen fant tonen, Lars hadde oss med på omvisning rundt i Køge.

13.november 1872 gikk flommen i Køge opp hit. Godt over Sigrid sin høyde. Hun har bursdag 13. nov å syntes dette var artig å se

Kunst i Køge. Gamle pianoer var satt opp og du ble en del av kunsten ved å spille. Sigrid spilte en sang og Espen spilte Bruremarsj frå Seljord

Køge kirke

Lars demonstrerer en teknikk

Gaten hvor Matador er tatt opp

fredag 27. juli 2012

Middelaldersenter, Nykøping

Ett av høydepunktene i ferien var besøk på Middelaldersentert i Nykøping på Falster. Ett senter som er bygd opp i middelalderstil. De ansatte er utkledd og prater med deg, du får smake på middelaldermat, gå i byskoven og merke all overtro som rådet.
For Espen var dette så absolutt det store høydepunktet....... Dermed skjer det man ikke ønsker seg på tur med campingvogn. Ikke ønsker seg i det hele tatt. Far i huset våkner med dårlig mage midt på natta. Dette skulle bare bli verre og verre. En real omgangsyke er ikke en drøm på ferie uansett.
Mens vi jentene var på Middelaldersenteret, lå far i vogna å sov.......

Vi begnyte å overvære en våpendemonstrasjon, denne karen var en av de som jobbet her. Jentene falt ikke helt for dette så vi gikk før de var ferdige.


Blidene som skulle avfyres, men hadde de søte små tålmod til å vente, neida....

Vi tester ut middelalderlek, med god hjelp fra ei flott dame fra tidsalderen.

Smaksprøver fikk vi også

På vertshuset fikk vi ekte middelaldermat. Pølser, safrankokt kål, dampet rødbete og alt servert i treskåler med ske og kniv

Ridderturnering med ridder Svane

Fra Skredderbordet


torsdag 26. juli 2012

Nykøping Falster

Etter Dalby bar det videre gjennom Danmark. Vi tok ferge og kjørte til Lolland/Falster.
På veien stoppet vi ved Valdemar slott, ett fantastisk anlegg. Men med våre ekstremt velopdragne barn valgte vi å ikke gå inn i selve slottet.
Bro over til Lolland. Danskene er flinke til å lage spektakulære broer.

På Kinarestuarant i Nykøping Flaster var det buffet. Sigrid forsynte seg godt flere ganger

På vei fra Valdemar slott

Ett knippe vindmøller
Vi overnattet i Nykøping Falster, å i morgen kommer det bilder og litt om middelaldersenteret i Nykøping

onsdag 25. juli 2012

Sommer i Danmark, Dalby-Kerteminde

Etter Randers satte vi kurs mot Dalby, Fyn og Kerteminde kommune. Her skulle vi være tre netter hos barnas ekstra sett med besteforeldre, Vera og Hans Peder.
Det var her feriens høydepunkt lå for barna(og oss) Her var det de hadde gledet seg mest til. Bade, spise is og plukke poteter.
Ekstra gøy var det at Paulsen hadde storfint besøk. Morten sine barn fra Japan var der og Karoline med sine barna. Det er første gang avkom fra Gårdbo barna var samlet og vi fikk noen fine gruppebilder av de søte små.
Noe språkforvirring ble det med Dansk, Spansk, Engelsk og Norsk i ett.
Isen i KErteminde er populær. Hos Vaffelhuset kan de dette. Sigrid, Signe, Santiago, Isabella og William koser seg

Feriens største høydepunkt, Signe plukker poteter sammen med HP

Fjord og Bælt senteret i Kerteminde

Vindu mot verda
Fortsatt trives vi i campingvogna.......

tirsdag 24. juli 2012

Sommer i Danmark del 2. Randers Regnskov

Denne sommeren skulle være vår ilddåp som camping turister. Etter 10 dager i campingvogn mente vi på forhånd om dette var noe å satse på, så ville vi vite det etter 10 dager i vårt naboland med snille priser og barnevennelige strender.

Vi hadde på forhånd noen dager i Drammen hvor vi sov i vogna før ferga tok oss over sjøen og til Hirtshals. Vår første stopp var i Randers hvor attraksjonen Randers Regnskogv var på planen. Randers regnskov kan anbefales alle som lurer på hva de vil gjøre i Danmark. Regnskogen er formet som kupler hvor man går inn i ulike temahuler, tropisk, afrikansk, dansk. I den tropiske delen hopper apekattene løst rundt deg, det er krokodiller, fugler og fisker samt planter og lukter som tar pusten fra en. Vel ute fra den tropiske delen blir man sluset rett inn i kafeområdet og vennelig nok er det en brusautomat på utsiden. Noe som trengs for alle.
Overalt er det spennende dyr vi ikke har sett før, men den aller aller beste opplevelsen er sommerfuglslusen. Ett lite rom man blir sluset inn i hvor det er masse og store sommerfugler som flyr rundt. De kan finne på å sette seg på deg og man får de da nesten ikke bort igjen. Ett vell av farger og opplevelser er det. De har også eget puppebur. Her kan man se sommerfuglene utvikle seg fra puppe til ferdig sommerfugl. Her inne skal det visst også være ca 30 løse slanger...... Men vi såg bare 5 eller 6, hvor resten var? Det vil jeg sikkert ikke vite.
Fugl i Afrikagrotten

Krokodiller som vi så i den tropiske asia grotten

Arbeidsmaur vi kunne følge hele veien til tua

Pupper


Man kan få smaksprøver på biller, papegøyemat, etc.

Å om vi fortsatt vil ha vogn???? Følg med å se......

mandag 23. juli 2012

Sommer i Danmark

Sommerferien ble tilbragt 10 dager i campingvogn i Danmark. Vi hadde ikke noen fast base, men kjørte rundt. Vi startet i Randers Regnskov og avsluttet i København, og siste overnatting var i Hirtshals.