Sider

torsdag 28. januar 2016

Å leve med fibromyalgi

Det har blitt få innlegg i det siste, men akkurat nå sliter fibromyalgien mye med skrotten.
Åssen kan jeg være sliten er det mulig du tenker..... jo det er lett som en plett. Skaff deg FM(fibromyalgi) så gjør den resten.



Den fikser det meste, kraftig influensasmerter 24/7, hodepine fra helvete, stive og ømme muskler, trøtthet, utmattelse, fibrotåke, dårlig hukommelse, let etter ord, sov dårlig. Jepp ikke vanskelig å bli sliten da.... sleng på slitasje i ryggen og i nakken, kronisk hælbetnnelse. You have my day.

Jeg bytter gjerne når som helst. Jeg synes nemlig ikke det er så kejkt å være hjemme med lav utbetaling, jeg er ikke fan av å bare være hjemme, ikke ha noen å prate med, ikke ha noe å prate om, bli sengeliggende fordi jeg har vært med på noe som er kjekt, være på kino, være i selskap, handle, gjøre rent. Jeg må betale for det med renter.....




Jeg skulle gjerne hatt en jobb å gå til, ei helse som klarer å la meg jobbe, men slik det er nå finnes det ikke slike jobber.
Jeg ler når jeg leser at arbeidsministeren og nav sier de vil gjøre det lettere for oss som uføre å jobbe. Det skal bli lettere å tjene litt ved siden av.... Supert, kjør på....... men da bør de høye herrer finne en jobb og arbeidsgiver som: vil ha ustabil arbeidskraft, kommer hun idag eller ikke? hvor lenge blir hun idag? 1 time eller hele dagen? Finne en arbeidsgiver hvor jeg kan legge meg ned når kroppen hyler, når smertene river, en arbeidsgiver som er tålmodig nok til å forklare ting man ganger fordi jeg glemmer oftere og oftere, en arbeidsgiver som lar oss komme å jobbe når vi makter og klarer og som ikke stiller spørsmål.
Ja den dagen de finner slike arbeidsgivere, da er de gode, ikke engang nav finner slike jobber....

På facebooksiden min deler jeg til tider bilder i forhold til sykdommen min, det er nok mange som ikke setter pris på det, men det er viktig at samfunnet får se hvordan det føles med en slik sykdom, for meg er det viktig å bli tatt på alvor. Derfor deler jeg disse bildene, for at folk skal få ett innblikk i hvordan sykdommen arter seg....



Jeg synes selv disse bildene er vonde å se og mange ganger tenker jeg det er litt for drøyt å dele, men gjør det alikevel..... det er jo slik dagene mine er......




Alle bildene har jeg funnet på en engelsk språklig facebookside om fibromyalgi.
Jeg har ikke lagt til tekst til bildene, de taler for seg selv

fredag 15. januar 2016

Hektet på Harry Potter og Griffing

Her i huset har vi vært hektet på Harry Potter siden første bok kom ut, Harry Potter har vært en del av livet mitt i flere år enn jeg har hatt barn.
Første bok kom i posten via en bokklubb, og vips var mor hektet på denne spede begynnelsen på science fiction for barn.

Allerede fra bok 1 ble Harry Potter endel av vår familie.......


Jeg har aldri vært kjent for å være særlig tålmodig, ei heller når det gjelder å vente på bøker, slett ikke når det gjaldt HP, på en utenlandstur så jeg bok to var kommet ut på engelsk, og det før den norske utgaven var klar.
Fra den dagen ble ventetiden litt kortere, alle HP bøker ble først innkjøpt og lest på engelsk, og alle norske bøker ble forhåndsbestillt.....



Griffing skjerf, inspirasjon fant jeg HER, jeg har heklet i staver og avsluttet med luftmaskekant


Filmene begynte å komme, det samme gjorde egne barn og kino ble det liten tid til. Barna fikk HP inn med morsmelken, førstemann leste alle 7 bøkene i løpet av 2 og 3 klasse, andre jenta var litt tidligere ute og alle 7 bøkene var lest på egenhånd før hun begynte i 1 klasse.
Med barna kom også filmene i hus, så nå har vi 7 Harry Potter på norsk, 7 Harry Potter på engelsk, 8 Harry Potter filmer og ikke minst, den siste boka, Harry Potter illustrert utgave på norsk.



Lua til eldste er heklet i halvstaver

Jeg har lenge lett etter gode oppskrifter på skjerf og garn i rett farge. For 3 år siden kjøpte jeg strykemerker fra Griffing på ebay.
Etter mye leting fant jeg en oppskrift på skjerf som kunne gå an, gjorde selvfølgelig min egen vri for at det skulle passe til oss.


På ebay fant jeg griffin strykemerke


Hos Fjoset i Lom fant vi garn fra garnstudio som hadde rett farge, og som begge barna kunne bruke.
Dermed ble det født ett skjerf i Griffing farger, deretter ei lue, garnet fikk påfyll fra strikkedamene, nå ble det født ett skjerf til, og ett par pjona votter til minsta.
Det må etterfylles av mer garn for å få ferdig lue til minsta og pulsvanter til eldstejenta...... å skjerf til både mor og far er på ønskelista.

vottene til minstemor er pjonet, inspirasjon har jeg funnet i den svenske boka smygmaskvirkning.









torsdag 14. januar 2016

Grotle i vind

I romjula hadde vi mye vær her i vårt område, den ene stormen etter den andre kom og gikk.
Jeg har lenge ønsket å ta en tur på Grotle endag det var mye vær, og den ene dagen fikk vi det, i tillegg til at det var vind hadde vi opplette, noe som gjorde det mer behagelig.


Endelig fikk jeg oppleve vind på Grotle

Jeg er veldig fasinert av vær, vind og vann. Det var ikke det værste været, men dog endel vind da vi kom på Grotle.
Jeg fikk tatt noen bilder, men stod lenge å bare så, og hørte. De andre gikk i bilen mens jeg fortsatt ble stående og nyte naturens krefter, uten å bruke kamera.
Hadde det vært opptil meg hadde vi nok stått mye lengre, men det var nok ikke bare meg, men uansett fikk jeg oppfyllt en drøm, være på Grotle i godt vindvær...... nå er den drømmen erstattet av en annen..... jeg vil være på Grotle i kraftigere vind...... virkelig kunne  kjenne på naturen en vindfull dag.....



Jeg bare nøt å se vinden jobbe rundt meg, og mye vil ha mer.....så jeg er klar for mer vær


Det er best å ha på lyden på video klippet

onsdag 13. januar 2016

Heklet løper

Lenge siden forrige blogginnlegg, både jul og nyttår har passert med god margain, men jeg er nå her, selv om formen er så som så......dermed blir det også mindre skriving.......

Men for å komme litt igang, kan jeg jo vise noe heklearbeid som ble født før jul. Jeg heklet en løper som ble gitt bort i julegave, jeg har ikke egentlig noen oppskrift, men hekler etter en av de farmor heklet til meg for mange år siden.
Løperen er heklet i solberg 12/4 garn og nål 1.75
Jeg håper mottageren får like stor glede av løperen som jeg har hatt av mine løpere.