Sider

onsdag 29. juli 2015

Nytt sjal er klart for å flytte

Jeg har funnet en oppskrift på ett sjal jeg liker veldig godt, oppskriften har jeg funnet HER,sammen med borden/kanten fra en annen oppskirift blir det ett lekkert sjal.



Som Marion i det store hvite huset skriver er dette en oppskrift man blir glad i og lurer på hvem som skal få det neste.


Jeg har nå heklet ett til meg selv og to på bestilling.
Dette siste flytter til ny eier til helgen, jeg lurer ikke på hvem som skal få det neste, det er ett som er bestillt, må bare finne garn til det.
Har du lyst på ett slikt sjal? Ta gjerne kontakt







tirsdag 21. juli 2015

En Minion reparerer favorittbuksa

Tenk deg, du har en lengre bytur bak deg, du er sliten å klar for å hvile, da oppdager du..... ett hull i buksa, godt nede på leggen.

Krise.....hull i buksa

Ikke bare er det ett hull, det er i favorittbuksa, det er i den nyeste buksa..... det blir maksimal krise.
Det er tydelig at det ikke er slitasjehull, jeg får aldri slitasje hunn godt nede på leggen....
Det er ikke stort hull.... men samma det, hull er hull....
Klipp av til shorts sier husbond, moroklumpen ja.....
men hei, jeg kan jo hekle en søt liten blomst, å da kan jeg kjøpe meg hekleboka bestemors hage, der er det masse flotte oppskrifter..... men så begynner tankene å jobbe....
Hvorfor akkurat en blomst eller en klassisk lapp.
Jeg vil ha noe ikke alle andre har, jeg vil være leken, jeg vil ha farger..... jeg vil ha.... MINIONS....
ja det vil jeg ha, en minion som lyser opp buksa.

En Minion er født, klar til å være på buksa


I dag fant jeg først bomullsgarn, det meste var bomull sport fra Gjestal(en liten rest på alt) heklenål nr 2 deretter kunne jeg tråle nettet etter minionsbilder, heklet minions....på pinterest fant jeg ett for å brodere etter antagelig, men kan man brodere etter det kan man hekle det også.
Som vanlig gjorde jeg min egen vri, så den ble helt min egen lille minon.




Min helt egen Minion fikset hullet i buksa



tirsdag 14. juli 2015

Hjertesukk om å være stor på leting etter fine klær



Jeg skal være den første til å innrømme at jeg ikke er tynn, at jeg har endel kilo for mye å drasse på.....
Noen kilo for mye, men vil kle meg skikkelig uansett

Men det er ikke bare lett å gå ned, ja kanskje det har med selvdisiplin å gjøre, ja det har med mat å gjøre, ja det har med trening, ja det har med arv, ja det har med sykdom å gjøre......
Siden denne skrotten drasser med seg fibromyalgi, ME, slitasje og prolaps i ryggen kan det å trene bli en utfordring, særlig med ME er det trått med aktivitet, for meg kan en tur i postkassa gjøre med utslått i flere dag, da sier det seg selv at det ikke er lett å trene for å gå ned i vekt.

Frodig, leken og glad i farger. Vestfoldbunaden er god å ha. Meg med rosa pelsboa sammen med min gale svigerfamilie

Selv om jeg er overvektig betyr det ikke at jeg ikke er opptatt av mote.
Det betyr ikke at jeg ikke bryr meg om hvordan jeg ser ut.
Det betyr ikke at jeg ikke bryr meg om klær
Det betyr ikke at jeg ikke vil kle meg stilig med moteriktige farger......
Det betyr at jeg fortsatt er kvinne
Det betyr at jeg vil kle meg stilig.
Det betyr at jeg vil føle meg vel, som alle andre.

Når vi leser at flere og flere norske, både menn og damer, går opp i vekt, ja da slår det meg at dette med klær og særlig størrelser blir noe misvisende.
For min egen del, jeg kan finne klær i butikker som er beregnet for godt voksne damer, der kan jeg fint få klær i str 44 og 46, men jeg er ikke passert 70.... jeg er ikke 40 enda......
Jeg kan handle på HM, Lindex og Kaphal. Der har de klære i plus size...... MEN, de aller fleste klærne der har en tendens til å være svarte eller grå..... Jeg vil ha farger, jeg vil ha mote farger, jeg vil stråle og ikke gjemmes bort.( I sommer har det faktisk vært noe farger hos HM, men ikke bra nok).

Jeg elsker mye av klærne hos Moods of Norway, men de har størrelser som er en stor vits.....

Selv med noen kilo for mye hadde det vært kjekt å kle seg i denne kjolen fra Moods
Jeg vil gjerne stråle i fargeglad regnjakke, jeg vil ha en klassisk kjole eller magnus genseren..... men hos moods kan jeg i beste fall finne herregenser som passer, om jeg er heldig.
Hvem vil ikke stråle i farger som denne?

XL her er i beste fall M.....ellers...
Nei det som passer hos moods til meg er en paraply..... mitt store ønske til MOODS må være, gjør som Stormberg, sats påstore størrelser også. Ja tro det eller ei, men frodige mennesker er opptatt av mote og farge de også, se opp fra modeller i str 34, det er mange flotte modeller i plus size også.....





Andre som også burde gjøre som Stormberg er den norske bedriften WoolLand, her satser de på mote i ull til barn, damer og herrer....

Hos damer har de helt opp til størrelsen L, i størrelseguiden tilsvarer L 42/44..... pga fibromyalgien liker jeg godt å kle meg i ull, jeg ønsker meg en ull nattkjole, MEN i str 42/44? Eh.....nei tror ikke det.....
Jeg vil gjerne bruke sommer ull som de reklamerer med, tenk å kle seg i feminine ullplagg, kjole eller skjørt, med mine plager ville det gjort mye for smertene, men ikke i de størrelsene.


Skjerpings WoolLand, gjør som Stormberg, lag en plus kolleksjon....... da vil dere få flere kunder.... vi i pluss størrelser vil gjerne kle oss i ull og se godt ut også.....

Det er en butikk som tar pluss damer på alvor, Zizzi lager klær i pluss størrelser og her følger man motebildet på farger og alt.
Jeg handler gjerne på Zizzi når jeg er i Drammen, det er synd det er for få butikker som fører Zizzi klær.
Stormberg tar oss også på alvor, de lager egen pluss kolleksjon, at behovet er der vises godt når de er utsolgt for mange av de store størrelsene.

Stormberg har skjønt det......

Jeg skal snart ha meg ny rengjakke, å da blir det å handle hos Stormberg, mens jeg drømmer om en pluss kolleksjon både hos Moods og hos WoolLand.....

Jeg elsker farger, og liker å se bra ut når jeg er ute med andre.


torsdag 9. juli 2015

Ikke visste vel jeg det var sommer......

Dager som kommer og dager som går, ikke visste vel jeg at det var livet....
Eller dager med regn og gråvær, ikke visste vel jeg at det var sommeren.....

Det er langt mellom sommerdagene her i vest, det kunne like gjerne vært høsten, blomster, frukt og trær står i stampe, hvitveisen stod i blomst til juli bikket kalenderen, tomat plantene dør så fort de kommer ut i friluft.

Men rett skal være rett, vi har en dag eller to innimellom hvor det ikke regner, hvor man kan driste seg til å bruke shorts å tskjorte å de tøffe hopper i sjøen.....

En av disse dagene var vi på luftetur med besøk fra Drammen, vi kunne vise frem skjulte og synelige perler fra kommunen vår..... Alt badet i sol og varme.
Noen av minnene fra disse dagene får dere lov å se også.


På denne turen møtte vi geiteflokken på Oldeide, til stor glede for store og små i følget

Kom vi stikker av.....

Ytterst i Berle, ved forsamlingslokale/idrettshuset deres er det fantastisk utsikt, her fant vi roen alle sammen, vel ro og ro, når familien Frøysland er på tur med gamle og unge blir det aldri helt stille.

Kalvåg, sjelebot, god matog stemning, like vakkert som alltid.

Mens jentene hoppet i sjøen kunne vi se fiskebåten på vei inn til Kalvåg.

Fra Oldeide er det vakkert over til Måløy

Havskodda rant over oss

Havskodde og sol, det er vakkert. Bilde er tatt fra Oldeide

I Kalvåg, lå denne jolla inne, Vibrant Curiosity, bitteliten båt på  280 fot, nr 31 på lista over verdens 100 største yachter. Den kostet den nette sum av 100 millioner dollar.....


Med ett gammelt anker på nye kaia i Kalvåg ble det en flott ramme rundt båten.