Sider

tirsdag 28. april 2015

Heklet Fair isle inspirert cardigan jakke








Dagene kan bli lange når man er kronisk syk, noen ganger vil hjernen mer enn kroppen klarer.
Noe av det jeg bruker mye tid på, som kan gjøres liggende også er hekling.
For meg er hekling ett gjøremål, det er meditasjon, minner og kos.


Når jentene kommer med ønsker om ting som er heklet, prøver mamma så godt hun kan å få det til.
For 2 år siden heklet jeg jakke til lillemor, nå er det slik at den jakken er blitt for liten til frøknas store fortvilelse.
Da mor sa at den kan du ikke bruke mer, så hun på meg med store blå øyne, presset frem en tåre eller to og sa jeg da måtte lage en ny.
Litt tilpasninger måtte til da oppskriften gikk opp til 6 år.... Garn ble bestillt og jakke ble heklet.
Ermene ble en utfordring, da hun ville ha like som sist, trompet ermer.....
Jeg måtte rive meg i håret å prøve å huske hvordan det ble laget.
Sist gang heklet jeg nemlig feil, slik ble ermene født. Men jeg gir ikke opp så lett og på tredje forsøk fikk jeg det til.


Siden jenta selv valgte farger skulle hun også få velge knapper selv. Hun forelsket seg i knapper og vi kjøpte fem stykker som det stod i oppskriften.....
Stor var skuffelsen da vi kom hjem og mor startet å sy på knapper. Siden jeg hadde gjort noen justeringer ble det jo 6 knapper og ikke fem.... vi hadde en for lite med andre ord.....
Sving og bevegelsestest ble utført, ikke bare var det en for lite av knapper de var for små i tillegg.....



Heldigvis var det bytur på planen, jakken ble tatt med inn, nye bomkjøp skulle unngås.
5 hundeknapper ble erstattet av 6 ugleknapper som passer, stolt kunne jenta erklære det var flaks, knappene passet i tillegg hadde jeg 5 knapper jeg kunne bruke på enda en jakke til henne.






onsdag 15. april 2015

Diskre oppbevaring til bind








Alle som har sett ei dameveske vet at de ofte er store, og innholdet kan være enormt og masse småting som flyter rundt slik at det å finne ting kan være en utfordring, eller andre ting dras opp sammen med det du er på jakt etter.


Jeg har endel vesker og har litt av hvert i de fleste veskene, i de jeg bruker har jeg pille esker med medisiner, jeg har ei pakke papirlommetørkler, kulepenner, leppepomader, skriveark, minnepinne, vanter, lommeboka er med, gamle og nye handlelapper i skjønn forening, telefonen er med, hekletøy er det ofte oppe i ei veske også. Er det rart jeg leter mye?
Typisk dameveske


Noen ganger kan det være ekstra pinlig situasjoner oppstår, episoder hvor du helst vil forsvinne i det åpen hullet som ikke finnes der du står der og da.....
Tenk deg du står i en butikk, du står i kø i kassa, har fått slått inn dine varer og du skal betale.
Det er nå kaoset begynner, først skal lommeboka finnes du skal jo betale ikke sant?
Deretter kanskje telefonen for å finne frem en av de 101 appene som inneholder bonuspoeng, kundekort etc etc.... Mens du leter drar du opp likt og ulikt, tannpirkeren du tok med i plast fra forrige kafe besøk, servietten du la ned sånn i tilfelle, den nye handlelappen, leppestiften, solbrillene kanskje...

Køen vokser men ingen fare, da skjer det.... sammen med alt det andre trekker du opp og mister en eller to tamponger eller ett bind som også ligger der for sikkerhets skyld flagrer ut, det er da du leter etter ett sted å forsvinne, rødmende dytter du alt i veska, får betalt og flykter ut mens skammen brer seg.
Hvorfor det egentlig? Det er ikke flaut å handle disse produktene? Jeg derimot synes det er flaut å miste enkle deler av disse pakkene.
Eller du er i selskap eller ute å spiser, så trenger du ett av disse produktene, lite kulte å vifte rundt med det for å vise hva du skal.


Det er nå jeg starter å lete rundt etter kjekke produkter, fant flere som var sydd men ikke noe heklet, dermed var det å handle inn og ta mål.
Først heklet jeg ei veske hvor det er plass til to bind, jeg har testet det på libresse og coop sine normale pakker. Voila, mye mer diskret enn å vifte rundt med pakken.
Da jeg viste frem på fb i ei gruppe var det ei som sa slik kunne vært kjekt til tamponger også.
Ny handletur, og tamponger er vanskeligere i flere ulike størrelser, men jeg har heklet en til OB sine rosa pakker, og tenker en til blå pakke også.

Nå trenger det ikke lengre være pinlig å miste ting.
Kunne du tenke deg en? Ta kontakt så hekler jeg på bestilling













onsdag 8. april 2015

Lypsyl Active Rescue

Dette innlegget er sponset

Jeg har i mange år slitt med tørre lepper, noen ganger er det fuktig i Sahara i forhold til hvordan leppene mine kjennes ut.

Om vi ikke har sandpapir her i huset, gjør ikke det noe, jeg kan bare bruke leppene så slipes det meste ned....oki, så var det å ta litt i....
Etter mange års erfaring på leppepomade området har jeg funnet frem til noen merker som funker for meg, normalt bruker jeg carmex, det er det merket som funker aller best.
Lypsyl det er som å tisse i havet, hjelper fint lite.
Carmex legger seg ned i alle sprekker og trekker godt inn mens lypsyl legger seg som ett lag på toppen og etter 5 minutter er det like ille.


Siden jeg anser meg selv som ekspert på tørre lepper, var det spennende da likenshare kom med ny kampanje, ett nytt produkt fra lipsyl.
Tenkte med meg sel da jeg leste mailen, dette må være noe å teste, her har jeg god kunnskap og erfaring å komme med.


Når leppene ser slik ut da er det på tide å ta grep......

Etter en stund kom den nye Lypsyl Active Rescue i posten, akkurat i tide siden min siste carmex var så å si tom etter en runde i vaskemaskinen.
Leppene begynte å tørke inn, skrumpe inn som en rosin, jeg var ikke sen om å flerre opp konvolutten helt klar for å teste ett nytt produkt, ett produkt som selv sier:
Trenger leppene dine førstehjelp? Nå kommer Lypsyl med en ny og effektiv variant som redder leppene når de virkelig er i nød! Lypsyl Active Rescue har dokumentert pleiende effekt mot tørre lepper.

De lover i reklamen etter en timehar det faktiske fuktighetsnivået i leppene økt og leppene er allerede mykere.

Bob bob bob ikke sant..... reklamer sier så mye rart, og min erfaring med lypsyl fra før er heller laber.
Men sjans skulle den få, før det var godt en time hadde det hjulpet på mine tørre lepper. Den trakk faktisk like godt ned som carmex gjør og like effektiv.
Kan så absolutt anbefale denne videre, om jeg kommer til å kjøpe den selv? Det kommer an på pris, men den er hakk i hæl på det jeg normalt bruker.