Sider

onsdag 28. august 2013

Kaluzaboksen

Mens Sigrid mor lå på sykehuset slapp Susanne Kaluza sin matboks på markedet. Den var jeg ganske bestemt på å få tak i.
Kaluzaboksen er kommet i hus, dirkete fra østlandet

Siden den kom i butikken den dagen Sigrid skulle hjem var vi ikke akkurat i shoppemodus....(annet enn bukser med vide ben) ikke ante jeg når neste gang skulle bli vi fikk til en Førde tur.
Redningen ble svigermor som skulle opp til oss, hun ble jaget bort til Rimi for å se etter disse boksene, bestillingen fra vest lød på to stykk Kaluzaboks.

Lykken var stor da boksene ankom oss akkurat i tide til skolestart. Jeg kan allerede n si at jeg DIGGER den matboksen. her er den i bruk hver dag.
Det er i beste Kaluza ånd, flere rom, tre stykker i ulik størrelse, den er sammenleggbar/utvidbar og alle delene kan tas i oppvaskmaskin. Det er med skje/kniv/gaffel og helt supert.
Her har vi fått 2 skolejenter som begge gjerne vil ha den nye matboksen sin og som kikker i boka I boks hver dag for å finne elementer til neste niste. De er blitt veldig bevisste på hva de skal ha med seg.
Eplebiter, skive med ost, bringebær og druer. Agurk og gulrot

Hjemmelaget knekkebrød med gulost, hjemmelagde krutonger en rest av gårsdagens fisk



tirsdag 27. august 2013

Råååsa topp

På hobbyforumet Casakreativ var augustfargen rosa..... Oioioi.... rosa ja.... Fant en liten bomullsrest som hadde rosa. Juhu.... fant en oppskrift på barbie topp og voila......
Oppskriften fant jeg HER


søndag 25. august 2013

Bamselue

Da Sigrid lå på sykehuset var det andre fra Svelgen som også var på sykehuset, tapre sterke Mathilde.
Da vi kom hjem fikk vi vite at Mathilde sitt immunforsvar var betydelig svekket pga runden hun hadde bare 4 veker gammel....
ei sterk jente med dårlig immunforsvar trenger varm ull lue tenkte jeg. Turen bar til vår lokale garnbutikk, Bunadsloftet. Der kjøpte jeg to nøster med sandnes mini alpakka i passe bamsefarge.
Det er raskt å hekle slike baby luer, en kveld så er masse gjort. Mottaker likte lua og bilde med vesla med lua på.

torsdag 15. august 2013

Brukket fot

Ferien her i huset fikk en helt anderledes avslutning enn vi hadde tenkt. Ferien skulle for eldstemor avsluttes med brassbandleir på Byrknes(like ved Bergen) i Gulen i Sogn og Fjordane, før vi tok det helt piano den siste uka med innkjøring av leggetider etc.

Den gang ei.....

Torsdag morgen dro Sigrid avgårde med alt sitt utstyr og plaster i bagen, allerede fredag kveld fikk jeg telefon fra Sigrids dirigent. Først tenkte jeg nå har hun mistet telefonen sin, men det var Fay i den andre enden og i bakgrunn hørte jeg frøkna hyle og ule.....
Hun hadde lekt ute og skulle zip line(som det stod i epikrisen) svinge seg fra ett tre til ett annet med ett tau, men hun glapp tauet og falt(1-2 meter) ned. Da de ringte ventet de på ambulanse og de mistenkte brudd.... Hurra hei og hopp.
Fantastiske Fay fulgte med hele veien til Førde, og fantastiske amblansesjåfører fra Solund/Gulen tok godt vare på lille frøkna i nesten tre timer før de kom til Førde. De lette frem musikk på iphonen sin og det ljomet visstnok med norske 60 talls hits på veien.

Brudd var det i foten og ikke så lett som vi trodde først, neida. Leggbenet var knukket tvert av..... Søndag formiddag ble hun kjørt inn til operasjon, her måtte det skrus. Nå er hun den lykkelige innehaver av to flotte lange titan skruer som går inn omtrent ved kneet og helt ned til ankelen. I tillegg har hun en liten nett hendig gips og bandasje fra låret og ned over tærne. Det er nå vi ser at huset vårt ikke er egnet for rullestol og utbredt krykkebruk.

Det er mange å takke her, Fay og ambulansesjåførene som var så utrolig flotte med jenta vår og passet godt på henne da vi ikke kunne det selv.
Alle hun møtte på sykehuset, fra akuttmottaket til barneavdelinge. Førde sentralsykehus var helt fantastiske.
Dewi og Mathilde som delte kejdelig stunder på sykehuset, samt de andre i familien til Dewi, som la en gave på senga til Sigrid da hun kom fra oppvåkinga.
Dere som har ringt, sendt meldinger og hilsner til jenta......

Å nå..... ja nå er vi snart kalre for skolestart med alt det innebærer.

Første tur på sykehuset på egenhånd.Vi er nesten i fin form, men smertene tok taket rett etterpå
Sigrid og Mathilde fant tonen på sykehuset.
Pimpa krykker må til, heklet og stæsjet


torsdag 8. august 2013

Bryllup i Sverige

 I våres var jeg så heldig at jeg ble spurt om å ta brudebilder for Kristin og Hans-Henrik.
Ganske ydmykt takket jeg ja, dermed fikk jeg en real ilddåp nå på lørdag.( Det skal også sies at dette var mitt første fotooppdrag) Det ble tatt masse bilder og jeg har jobbet med noen av de i etterkant. Bildene sendes til brudeparet og her får dere en sniktitt.

Jeg har funnet ut i etterkant at brudebilder er ikke bare lett. Det skaper ganske mange utfordringer når bruden har på seg hvit kjole, men jeg synes selv jeg fikk til flere gode bilder. Noen er jeg veldig fornøyd med selv og jeg håepr brudeparet også var fornøyd.

Fordelen for meg var jo å kjenne brudeparet godt på forhånd, ulempen var location for bildene. De giftet seg i Strømstad og visste heldigvis selv hvor de ville ta bildene.
Tidlig på dagen regnet det, men da vi skulle ta bildene var det opplette, andre halvdel av bildene tok vi i solnedgangen med den svenske skjærgården som bakgrunn.
Det ble noen tradisjonelle bilder, men brudgommen er full av spillopper og showet masse. Han hadde MANGE gode innspill, flotte ansiktsuttrykk og utrolig levende sjel. Noen av de beste bildene ble også øyeblikksbilder mens brudeparet ikke trodde jeg tok bilder.

Takk Kristin og Hans-Henrik for at jeg fikk lov til å forevige den store dagen deres.
Med litt vind la kjolen seg flott. Vakre Kristin minnet meg om Kate Winslet i Titanic

Ett bilde inspirert av den fotografen jeg henter masse inspirasjon hos Linda Gabrielli

Gjev meg handa di ven......

YES



Var tok min fru vägen?

Brudgommen full av spillopper og RÅGO på luftgitar

Legg til bildetekst