Sider

tirsdag 30. juli 2013

Skjult perle

Den ene dagen i ferien skulle vi tilbringe i Oslo, og som jeg skrev i ett tidligere inlegg var vi på jakt etter noe nytt å se.
Jeg er ganske lei av å se museene på Tøyen, de er flott, men etter å ha sette de MINST engang i året siden 2007 var vi liksom litt lunke til enda engang.....

Jentene ønsket seg en tur på Teknisk museum så med farmora på slep hang vi som slips etter jentene. Det ble en tur på historisk museum også før vi gikk til det vi ikke har tenkt på før.

Er dere på jakt etter noe nytt å se kan jeg anbefale Oslo Reptilpark, rett ovenfor Kunstindustrimuseet. Reptilparken lå i en gammel bygård og var lett å finne selv om merkinga ikke er god. Men vi fant den til alles store glede.

Det er ganske store lokaler, ganske rimelig inngang og det beste er at den IKKE er basert på masse salg. Noe var det men for jentene var det mest artig at man fikk kjøpt avfall fra parken. Her i huset har vi nå ett glass med skinn fra en snok etter hamskifte og sort enke i boks, eller som minstemor sier, sort dævv enke.

Vi brukte lang tid der og er ganske sikker på at det er ett sted vi vil besøke senere også.





Det første som møtte oss var denne søte skapningen. Den så helt død ut der den lå, men plutselig blinket den. En sikker vinner å starte med.



Denne søte lille frosken minnet mest om fylte padder man kjøper som drops. De hadde frosker i alle farger og fasonger. Barna brukte lang tid foran hvert "bur" i å finne de som skulle væære der, enten det var firfisler, øgler, ederkopper eller hva det skulle være


Denne flotte frosken satt lenge stille å var veldig fotogen av seg.
Det var ikke bare amfibier, de hadde to ulike apetyper og denne karen her kom ilende til hver gang kamera ble tatt opp. Den pusset litt på pelsen og stilte seg opp....

Junior het denne sjarmøren og satt ikke i bur. Den hadde sitt eget rom men fløy sjelden ut derfra.





Slanger var det mange av, dette var den største. Den fikk mat ca 6 ganger i året.....



Øgler hører med på en reptilpark

De som jobbet der hadde masse kunnskap og var utrolig flinke til å forklare enten det var for oss voksne eller for barna. De la det på rett nivå med engang. Veldig artig.

mandag 29. juli 2013

VikingTour 2013

Norge er ett land med masse spektakulære veier, som også er nasjonale turistveger. En av disse veien er gamleveien, den såkalte Snøvegen mellom Aurland og Lærdal.
Veien er 48,6 km lang og det høgste punktet er på 1306 m.o.h, veien har en ganske så god stigning.
Vi skulle foresere dette panoramabilde på vår vei fra Aurland. I Aurland så vi ett skilt med arrangement pågår. Lett spøkefullt kom det fra min sidekamerat, sjåføre, hehe vi møter de sikkert i gamlebakkene hehe....
Ingen er så gale tenkte vi.... Men..... det skulle vi raskt bite i oss. Noen få metre opp i bakken så vi først en på sykkel, galning ble vi enige om.... men hva skjer så.... en til.... å en til... å... åååå.... 200 syklister på vei OPP disse bakkene. Gosh.... vi ble slitne bare med tanken..... Noen bilder ble tatt for det var ett flott skue å se alle disse spreke på sykkel..... ( Per Arne: om tour de Bremanger trenger nye utfordringer her er masse å lære)
Vel hjemme med nett tilgang kom det ett sykt ønske om å finne ut mer om hva slags folk som utsetter seg selv for slike utfordringer.... Om jeg trodde de var gale før..... fikk jeg bevis for det helt sikkert etterpå. Men det skal sies.... jeg tar av meg hatten for alle disse spreke syklistene. VikingTour er Norges svar på Tour de France, ett 7 dagers sykkelritt rundt i fjellheimen. Våre syklister startet på Beitostølen, med tur til Lærdal, Aurland, Lærdal, Skjolden, Lom, Juvasshytta, Valdresflya tilbake til Beitostølen. I korte trekk.
Jeg vil anbefale alle å gå innom bloggen VikingTour å lese referat fra rittet fra to av deltagerne, samt lese litt om eldste deltager på 85 år.

Opp disse bakkene syklet de.... Puh.... vakker utsikt hadde de hvertfall

En liten kneik før noen utforbakker, der dro de fra oss å vi lå i 80 kmt....


Rød rytter på vei inn i bildekanten


Masse farger, høye fjell, fantastisk utsikt, spreke folk


Ganske spektakulært syn med så masse syklister over fjellet.

Gratulerer til alle deltagere med vel gjenomført Tour.

fredag 26. juli 2013

Gule grytekluter

Back on track..... Vi er hvertfall kommet hjem og i løpet av ferien har jeg brukte heklenåla godt.

Jeg har blitt ferdig med gule og hvite grytekluter. Passet jo godt at drops hadde tilbud på bomullsgarn i sommer. På disse har jeg brukt hvit cottonlight og det gule husker jeg ikke i farten.

Men nye grytekluter er det hvertfall blitt til kjøkkenet