Sider

fredag 29. mars 2013

Ferdig jakke

Jakka til Signe ble litt anderledes enn oppskriften. Det ble lagt til fastmaske kant og picot langs hele jakka.
Jenta har valgt ut knapper og mansjettene ble trompetarmer....ikke helt med vilje..... men siden begge ble like er vi fornøyde begge to.

Jeg brukte når nr 5 og garnet er Plymouth encore fra Royal yarn.

Oppskriften på jakka kjøpte jeg på Etsy fra DENNE butikken


lørdag 23. mars 2013

Prosjekt jakke

Da er det nok ei uke som går mot slutten. Ei uke jeg har vært gressenke, husbond har vært ei uke i Praha, og jeg har jo ikke vært noe misunnelig i det hele tatt.

Jeg har holdt stand her med barna og det har gått forbløffende bra. Fibrokroppen har klart det utmerket, men skavankene meldte seg så smått i natt og det tiltar nå ja.
Men hva gjør en da når mannen ikke er hjemme, barna er på skolen og man selv skal lade batterier..... Ikke minst, hva gjør man når barna har lagt seg..... 
Tilfelle dere ikke var helt klar over det..... jeg hekler litt..... For ei tid tilbake ble jeg ferdig med prosjekt for meg selv, en vest..... Tirsdag fikk jeg ei pakke garn i posten "From over there", frå sjølveste unaiten...... Tre hvite garnnøster, ett turkist og ett marineblått fra Royal yarn..... Høres jo ikke dumt ut det..... Det var jo ikke impulskjøp det var planlagt og Signe minstemor har selv valgt fargene. Mitt andre "store" prosjekt er ei jakke til minstemor..... 
Dermed har jeg sammen med min kjære venn, heklenåla fra Du store alpakka, heklet i vei da.... og nå nærmer det seg en ende....

Idag har jeg sittet ute i sola og kost meg og heklet i vei..... Før jeg er ferdig innser jeg at jeg vil gjøre den litt anderledes..... og uten å si noe til jenta som bare er veldig fornøyd uansett. Det er da lynet slår ned..... å jeg innser at eplet ikke faller langt fra stammen. Vi prøver jakka for å sjekke lengden på armen, da jenta sier.... Men mamma, hva om du tar litt grønt helt ytterst og kanskje blondekant..... Ja vi ser hva vi får til da :)

Ute i sola med hekletøy i fanget

Har prøvd å prøvd å finne en jakke oppskrift til eldstemor også, om noen vet om jakker som er heklet til barn i str 10 år gi meg en tilbakemelding. Men jeg innser sakte men sikkert at veien må nok bli til litt underveis...... 

Idag måtte jeg også bare hive meg over telefonen å ta bilde. Speilrefleksen lå litt langt unna. Det var så fantastisk solnedgang som bare måtte prøve å foreviges..... Fototeknisk er bildet ganske elendig men dog....

Kveldens solnedgang

fredag 22. mars 2013

Heklet hvit smekke

Inne på forumet casakreativ er jeg med på fargealong, denne månden var temaet hvit/offwhite....

Som jeg har vridd hodet for å finne noe slik på "kommando" jeg fant ett nøste med hvitt bomull sport fra Sparkjøp..... På facebook siden Inspirasjon til Håndarbeid ba jeg om tips til hva jeg kunne bruke dette enslige hvite nøstet til. Jeg fikk mange tips til hva jeg kunne lage. Blant annet smekke.....
Men..... smekke, jeg har to barn ei på 6 og ei på 9...... de bruker jo ikke smekke..... hva skal jeg da med smekke..... Jo lille Eva som jeg er så heldig å være "tante" til, hun er jo ikke 3 mnd enda.
I en kort tur rundt i bloggverden kom jeg over denne bloggen med en oppskrift.... Å smekke ble det.... Garnet var nok litt tykt så smekken ble litt stor og pynten var jeg heller ikke superfornøyd med.... Men men... eva har hvertfall ei smekke om ett halvtårs tid da....


Så var det jo litt garn igjen da.....nok en runde i bloggverden fant jeg oppskrift på lyslykt. Jeg har heklet endel i skjellmønster og dette var en ny oppskrift, og vips ble det ei ny lykt. Oppskriften fant jeg hos bloggen Hjertero


Give away hos MonAmi

I den fantastiske bloggen Inspirasjon til håndarbeid er det give away, det er ikke ofte jeg deltar på slikt, men denne bloggen er verdt det.
Premien er den flotte boka Made by me

Med masse flotte oppskrifter til symaskin..... håpe håpe håpe

Du også kan være med på denne ved å gå til den flotte bloggen HER

Jeg er en stolt Metodist!

Som så veldig mange andre er jeg veldig glad i å reise. Reisemålet i seg selv er ganske viktig, for meg er det vikitg å kunne oppleve ting, se nye ting og få andre impulser. Som så mange andre.

Når vi er ute å reiser er vi alltid innom ett ukjent antall kirker. Er det en åpen kirke, ja det er det en stor sjanse for at vi stikker nesa vår innom. Jeg er sikker på at barna vår etterhvert som de blir mer og mer vil få ett enten eller forhold til kirker. Enten elsker de det, eller så blir de gørr lei.
Det er forskjellige måter å se kirken på. Det aller første vi begge ser på er det arketektoniske, utsmykninger og fargebruk. Deretter skiller våre veier seg litt, der husbond begynner å se mer detaljer på arkitekturen, grundigere på orgelet eller gjerne vil opp i ett eller annet tårn, begynner jeg å se mer på selve kirken, lese om historien rundt den. 
Det er spennende å se det religiøse perspektivet på kirken. Hvem er viktig og hvordan får man det frem. Jeg har også vært så heldig, eller uheldig mener kanskje noen, å få med meg flere typer gudstjenester. Jeg har vært i Den Norske Kirke, jeg har vært i katolske kirker å fått oppleve messe, jeg har fått oppleve en konfirmasjonsmess av franske skolegutter i Peterskirken, katolsk vielse,russisk ortodoks vielse, muslimsk bønn hjemme med muslimer, den reformert kirke i Nederland( som når jeg googler får frem at de følger calvinistisk lære og prestbyterianisme) sist men ikke minst, metodistkirker rundt omkring i Norge.



Under alle disse gudstjenester og messer fra overfyllt med pynt til absolutt ikke noe, er det flere ting som slår meg. Alle tror de på den samme guden, det er bare måten å praktisere det på som skiller seg ut. Det er da jeg kan si jeg skjønner hvorfor jeg er metodist. Og det er jeg stolt av. Det jeg savner aller mest er å kunne gå i kirken(oki, jeg var ikke super aktiv, men var der til tider, og ja vi har kirke her og jeg er der noen ganger i løpet av året) 
Jeg er stolt av å kunne si jeg er medlem i ett kirkesamfunn som tar seg så godt av hverandre og varmen som er i menigheten. Den biten har jeg ikke fnnet noe annet sted. Følelsen av å være velkommen uansett og gleden over å se deg igjen. Omsorgen og omtanken.... Det finnes sikkert overalt, men jeg føler meg mest 
hjemme i Metodistkirken, og for meg er det et stort savn at nærmeste menighet er i Bergen 4-5 timer unna. 

Desverre er det også slik om vi er i Drammen er vi sjelden der en søndag når det er Gudstjeneste i kirken. Men jeg vet jeg er alltid velkommen, og jeg vet vi er i tankene til menigheten og de er i mine tanker. Det er når jeg kommer inn i egen kirke jeg finner roen, tryggheten og føler meg hjemme.
Det er da jeg enda stoltere enn vanlig sier Ja jeg er metodist.

Kirken min. Her gikk jeg på søndagsskole, gikk i juniorklubb, ungdomsklubb, kor, konfirmert, presten herfra viet oss, barna er døpt her. (Bildet er funnet på nettet)


onsdag 20. mars 2013

Ny veske fra Scrollan

Jeg er så heldig at jeg kjenner mange mennesker rundt omkring i vårt lille land. Takket være Facebook, har jeg fortsatt kontakt med folk jeg gikk på skolen med, helt fra 1. klasse. Noen begynte i klassen min i 5 klasse, men takket være intresser holdt vi kontakt og var masse sammen også gjennom noe av gymnastida, men så ble man eldre og gikk hver vår vei. Som sagt med Fb har jeg fått kontakt med flere av disse flottene jentene( nå er vi kanskje damer)
Flere av de er ganske så kreative og veldig flinke. Ei av disse er Camilla, vi gikk litt sammen på barneskolen og under tida på ungdomskolen oppdaget vi GODSET og dro både hit og dit for å se kamper. Nå er Camilla likt som meg etablert og hun er blitt en racer på å lage ting og kommer godt overens med symaskin.
Hun har egen butikk på Facebook, ta en titt der å se alt det lekre hun lager.....SCROLLAN. Da hun nådde 50 som likte siden hennes hadde hun give away og jeg var så heldig å vinne. Takk til gutta hennes som trakk mitt navn. Premien?
Denne lekre veska

Veska er sydd i skai og foret med lin(tror jeg) den er delikat og lys i fargen og jeg vet bare at dette blir en stor favoritt fremover med våren for døra.
Tusen takk Camilla

mandag 18. mars 2013

Nestle shredded wheat

Her i huset og hjemme hos oss har vi testet ut den nye frokostblandingen Shredded Wheat fra Nestle..... Og ja.... hva skal en si. ...

Den har nøkkelhullmerke, men det gjør den ikke super god. Den er egentlig ganske nøytral i smaken. En trenger sukker på. Når den har ligget litt i melk blir den litt pappaktig i konsistens og hverken smaker eller ser topp ut.
Dette er ikke noe vi kommer til å kjøpe veldig ofte

Denne ble testet for Likenshare

fredag 15. mars 2013

Ny salami

Jeg har gjennom Likenshare fått lov å teste den nye salamien til Grilstad

Den var supergod, for vår del vil det være den som blir kjøpt inn når det skal være salami. Det er mindre fett i den og det merkes godt. Det er ikke ett fettlag som blir liggende igjen i ganen. Selv husbond som sjelden spiser salami, likte denne godt.

Har du også lyst å teste produkter fra Likenshare? I den ene sidebaren min kan du klikke deg inn å melde din intresse.

onsdag 13. mars 2013

Bilderedigering

Oki, jeg har blitt litt hektet på instagram, men det gjør bare at jeg jobber litt ekstra med flere bilder og har forelsket meg helt i picasa i tillegg til elements. Jeg kan sikkert gjøre det samme i elements som i picasa, men picasa er veldig lett å forstå og jeg er fornøyd med resultatene jeg lager da.....

Her er ett knippe av det jeg har jobbet med de siste to dagene.....

Espen i Groznjan oktober 2010

Ett skjul på Brimi seter i Jotunheimen, tatt sommeren 2011

Parken på Gulskogen Gård sommeren 2012

Bading i Skagen sommeren 2012

Kontorlandskap i Jotunheimen sommeren 2012

søndag 10. mars 2013

En rød knapp

Jeg er medlem av Sanitetskvinnene, de har flere ting som engasjerer med, kvinnehelse er en viktig ting. Den nyeste kampanjen som de har hatt fokus på ett par år, men som har toppet seg iår med egen synlig kampanje er Stopp vold mot kvinner. Den 24. januar var det lansering av den synelige biten Rød Knapp aksjonen. Som Herbjørg Wassmo sa under lanseringen:
"Vold og seksuelle overgrep er mer enn statestikk. Det handler om knuste liv og livslange traumer. Derfor er det livsviktig at noen ser problemet og gjør noe med det.

Gver enkelt kan vise at de støtter denne aksjonen med å gå med en rød knapp. Sanitetens knapp er rød som betyr stopp, men rødt er også kjærlighetens farge. Den har 4 hull som skal symbolisere fire områder man vet lite om. Disse områdene er : RETTIGHETER, HJELPETILBUD, FOREBYGGING og FORSKNING.

Har du ingen rød knapp? Det kan lett kjøpes ett sted de selger knapper, eller ta en du allerede har med å farge den rød.
Vis at du støtter en rød knapp aksjonen og vil stoppe vold mot kvinner med å bære en rød knapp, sett den i jakkesalget, i lua, i øret, heng den rundt halsen, håndleddet eller hvor du mener den er synlig også for andre.

Aksjonen har mange ambassadørerer, noen av disse er:
Herbjørg Wassmo
Geir Lippestad
Knut Nærum
Hanne Krogh
Mia Gundersen
Christian Ringnes, han hadde under lanseringen byttet ut knappene i dressen sim med røde knapper, samt en i jakkeslaget.
For å nevne noen av de.

Jeg for min del var på fredagen innom min lokale garnbutikk å handlet inn 10 store røde knapper med 4 hull(og det er fortsatt flere igjen)
Mitt første prosjekt er ett enkelt heklet pannebånd, påsydd to RØDE knapper.


Ønsker du å kljøpe dette eller ett lignende? Ta kontakt med meg. Kan lage i andre farger også.

Dette er heklet underveis men hentet inspirasjon fra BekkiBjarnoll. Det er heklet med nål 4 og garnet er superwash fra sparkjøp.

lørdag 9. mars 2013

Dumle snack bar

Har du hørt om Likenshare? Det har jeg. Der får man masse produkter som skal testes, denne gangen fikk jeg en dumle snackbar i posten.

Jeg er veldig glad i sjokolade og karamell, når man får dette sammen, jepp. Da sparer mor på godsakene til hun er alene, å jeg nøt hver eneste bit.... Denne skal jeg kjøpe selv også, helt sikker

Prøv den du også å du blir hekta garantert

fredag 8. mars 2013

Tøfler til meg selv

Jeg er så utrolig frossen av meg og fryser støtt på bena. Iskald hele tida. Jeg er så heldig å ha en svigermor som er en racer på å strikke å som stadig fyller opp, eller fornyer min beholdning med ullsokker, lester, labber eller hva man måtte finne på å kalle det i det ganske land.
Selv er jeg mest komfortabel med å hekle. Jeg har ikke prøvd å hekle sokker enda, men det må vel bli det neste tenker jeg.
Tøfler derimot, har jeg heklet flere av, å er stadig på jakt etter nye. Da jeg på Facebook siden som heter Inspirasjon til Håndarbeide fant bilde og link til disse flotte tøflene fra Dropsdesign, ja da bare måtte jeg.....


Jeg valgte ikke hvite, det er liksom ikke så varig, selv om det er ganske delikat. Jeg valgte en jeansblå farge av garnet Nepal fra Garnstudio/Drops. Garnet handlet jeg hos en fantastisk pusher(min favoritt garnpusher) i Florø, Garn og Brukskunst.
Jeg hadde litt andre ting jeg måtte bli ferdig med først. Da vi var i Drammen var jeg innom Eiker Garnsenter i Mjøndalen(eller 3050 for oss som sliter litt med det M navnet) der forelsket jeg meg helt i knappene. De var så flotte, å nå angrer jeg på at jeg ikke kjøpte flere.

Se denne lekre knappen da......

Garn:
Nepal rett over 2 nøster(dermed trengs det 3)
Heklenål: 3,5

Jeg blir veldig glad for kommentarer og besøker gjerne andre blogger også

torsdag 7. mars 2013

Jeg vil.....

oki..... om du ikke vil lese ett syteinnlegg, ja da anbefaler jeg deg å hoppe over dette innlegget å heller kikke innom ved neste korsvei, eller lese ett av mine andre innlegg:

Noen ganger bruker jeg bloggen som en terapidel, få ut litt frustrasjon og heller spare husbond for den delen.
Noen ganger er man bare så lei av å være syk. Lei av å bli sliten av absolutt alt man gjør, lei av å bli mistrodd, lei av å måtte prioritere.
Lei av soverommet og sofaen..... Jeg vil være som andre.
Jeg vil jobbe og være endel av ett arbeidsmiljø
Jeg vil oppleve ting og prate med andre
Jeg vil ha overskudd til både familie, huset, hobbyer og jobb
Jeg vil ikke ha smerter
Jeg vil kunne gå en tur uten å tenke på at kroppen klapper sammen og nekter å samarbeide
Jeg vil være meg, jeg vil ikke være syk....
Jeg vil.........

Akkurat nå er det en dårligere periode og kroppen hyler ut ved den minste lille ting jeg gjør og det er greiest å ha noe å synke sammen på i nærheten. Når jeg er våken og delevis opplagt, ja da koser jeg meg med å lese for jentene, hekle eller redigere bilder.....


onsdag 6. mars 2013

Dåpsbilder

I helgen fikk jeg det ærefulle oppdrag å være fadder for ei litta nydelig jente som kom til verden rett før midnatt 31. desember.
I tillegg til å være fadder tok jeg endel bilder i dåpen hennes.





tirsdag 5. mars 2013

Når er man voksen

Når er man egentlig voksen?
er det når man er konfirmant? Eller når man er 18 år og har stemmerett? eller er det andre ting vi kan måle etter?

Jeg tror jeg kanskje kan si jeg er voksen nå. Jeg er konfirmert, jeg er over 18, jeg er gift, jeg har barn, hund hus og alt som hører med.

Jeg definerer det slik at jeg ble voksen igår. Igår? hvorfor akkurat i går?
Igår kl 18.oo ble jeg voksen. Da tok jeg mitt første steg over dørterskelen på småstove på samfunnshuset. Jeg ble ifølge Knut Nærum(dere som har leste madonnagåten skjønner hva jeg mener) en ekte storesøster. For første gang i mitt liv var jeg på ett ekte sanitetsmøte.
Jeg har i ett par år vært medlem i Norske kvinners sanitetsforening avd Svelgen. Igår var jeg på mitt første møte......
I mine øyne er man voksen og godt over 50 når man er med i saniteten. Å det var vel ikke helt feil tenkt heller. De andre damene som satt der var langt over min alder, men hyggelig var det og jeg ble tatt godt vare på.
Flere unge burde oppdage saniteten, de sitter ikke å lager fastelavensris hele året. De jobber for veldig masse bra. Det siste de setter fokus på nå er Rød knapp aksjon, en aksjon for å sette vold mot kvinner på dagsorden. De har egen side på Facebook

Flere norske kjendiser har tatt standpunkt, også tidligere nevnte Knut Nærum, sist sett på nytt på nytt


Lurer du på mer om santitetskvinnene? Ta en titt inn på hjemmesiden HER

lørdag 2. mars 2013

Nederland

Det er snart 6 mnd siden jeg var i Nederland med ei god venninne. Vi besøkte hennes familie og svigerfamilie. Siden det bare var oss voksne og mitt kamera, fikk jeg lov å leke med kamera mitt som jeg ville.
Idag regner, snør,hagler og blåser det. Hva er vel bedre da enn å sitte inne med data, bilder og elements å redigere litt bilder og tenke på de gode minnene og varmen vi hadde der.
Her er ett knippe av bildene

Groot Ammers

Bildet har jeg hatt her før, men liker det så godt. Groot Ammers

Groot Ammers

Solnedgang i Groot Ammers

På marked i Nieuwport

Groot Ammers

Vindu i rådhuset i Nieuwport