Sider

onsdag 24. november 2010

Lomstur

Vi har nettopp lagt bak oss vår årlige helg på Lom, ett av Norges flotteste steder.
Når vi nå i tillegg hadde en lørdag med supert vær, kaldt, men dog.... Snø på alle fjelltopper, jepp lekkert ja....

Lomseggen


På vei til Lom kjørte vi over Strynefjell, der var det skikkelig julestemning, litt snø, rim på alt av trær, nesten fullmåne og blå timen var der. Det var bare å nyte.....
Vi kan se tilbake på ei helg full av ro, og opplevelser. Ja hvordan er dette faktisk mulig? Det er nemlig det, en tur på Lom inneholder alt dette for oss.
Fra vi kommer opp og spiser en deilig middag, bader i bassenget, legger barna, sitter i peisestua med ett glass vin, våkner på søndag til frokost som er helt nydelig. Når barna i tillegg er snille, spiser godt? Ja da er det godt å være forelder.
Hotellet på Lom har ett basseng som familien Frøysland er aktive brukere av den tida vi er der.... Så pass aktive at hele familien stiller på nye uke med gjeller og svømmehud... Eller bare nesten 3 av 4 familiemedlemmer endte hvertfall helga si med masse masse eksem på armer, ben, knehaser etc. Så jepp det gav oss masse.
Tross alt dette var det gøy å se hvordan Sigrid har utviklet seg i svømming denne høsten, og det takket være en glimrende gym/svømmelærer. Vi som foreldre er veldig veldig forøyd med innsatsen til Per Arne.

Til dere storbyfolk som leser bloggen, her i lille Svelgen har Sigrid svømmetime i skoletida hver eneste uke, jepp dere leste rett, hver uke, fra første klasse og oppover.

Men denne Lomturen da, mor fikk brukt sine shopping gener hvertfall litt,

Shopping er kjedeligt


ble noe garn, noe krydderier fra en gård, litt håndarbeide, litt mat, og ikke minst brød med hjem fra Bakeriet på Lom. Og bare det å nyte lunsj på det samme bakeri.... Schakenda gjør en SUPER jobb. Og hver bolle veier 175 gram........ Rene studenthybelen er det.... Er det noe rart jeg ønsker meg begge kokebøkene hans til jul?????

Bøvra er frosset, og dette er utsikten fra Bakeriet


Vi kjørte også en tur opp på Sognefjellet og hadde en time med lek og masse gøy en times tid, da var vi ganske frosne i 20 kalde grader..... Men det var sol og vindstille. Bikkja fikk snøklumper på potene, Signe er som meg og fryser bare noen hvikser vinter.... Så vi måtte brekkes løs fra snøen, tine opp fingre og tær, spa is og snø ut av håret og varme oss i bilen, mens Sigrid sikkert kunne løpt rundt en time til....



Som en god avslutning hadde vi stopp på Grotli på vei hjem og typisk for mine søte små barn.... Lørdag ville de ikke lage engler, da hadde de på dresser, mens på Søndag i bare tynne bukser, ja da ville de lage enger da.... Jaja....






Det var godt når det ble mandag og jeg kunne få hele formiddagen til å slappe av på å samle krefter til resten av uka.....

mandag 15. november 2010

Bursdagsjente og GULL TIL GODSET

I helga har vi hatt bursdag så det holder her i huset. Sigridmora ble 7 år på lørdag og gleden var stor da mormor og beppis kom kjørende på fredag ettermiddag.
For bursdagsbarnet var det vel omtrent som julaften og 17 mai på engang. Det bugnet av pakker på lørdag som var tilsendt fra besteforeldre og tanter og onkler. I tillegg var det jo pakker fra mormor og Beppis, onkel P og oss her i huset.
Det ble en lørdag med masse hit og dit og enda litt hit og dit, med både butikken, julemesse og bursdagstillaging.
Jeg var så heldig at mamma hadde laget både gul kake og ostekake til oss. Lørdag formiddag lagde jeg Brownies og på kvelden ble det hello Kitty kake.

Sukkerbrød

4 egg
2 dl sukker
1dl potetmel
1 dl hvetemel
1 ts bakepulver
Pisk egg og sukker sammen ha i det tørre, helles i smurt form ppasser til 26 cm, men jeg bruker 24 da får jeg ett høyt sukkerbrød som er lett å deles.
Stekes i ca 40 min ved 175 grader

Når sukkerbrødet er avkjølt, deles det og dynkes.
Fyllet ønsket bursdagsbarnet sjokoladekrem, krem med oboy. Hadde det mellom lagene, dekket med melkesjokoladebiter før jeg hadde på øverste delen av sukkerbrød. Ett tynt lag med krem på topp og langs sidene slik at det hvite fester seg.

Det hvite er marshmallowfondant.
200 gram Marsmallow
2ss vann
2ss matfett
ca 500gram melis

Marshmallow og vann haes i en bolle og settes i mikro i ca 2 min, til det puffer opp. Ha da i matfett og rør godt. Ha i melis litt av gangen og rør godt.
Konsistensen skal være slik at du kan kjevle det lett ut.
Dekk kaka og skjær bort overflødig dekke. Av dette skjærer du ut til sløyfe.
TIl øyne har jeg brukt lakris sjokolade(var det største og beste de hadde på butikken her) lakrissnøre til værhår. Dette og sløyfebitene er "limt" på med melis.
Sløyfa er penslet med rød konditor farge.


Søndag var det barnebursdag og "voksen" bursdag etterpå, med pizza, to ulike typer, salat og kaker. Det ble en helt super kveld for bursdagsbarnet som var helt i hundre pga alle gavene sine, og hun var stolt og sa på kvelden at dagen hadde vært helt helt suuuuper......

For min del var jo selvfølgelig bursdagen til lille jenta ett stort høydepunkt, men det aller aller største i hlega var cupfinalen på Ullevåll, hvor gutta fra Drammen, STRØMSGODSET dro seieren hjem, bøtta er hjemme igjen etter 19 år......
Godt ikke mange så meg under finalen gitt.... Satt her da, barnebursdag ute med bål, bølser, popcorn etc... Det var en deilig fotball kamp og etter 90 minuntter satt jeg her å grein gitt, å flagget kom ut og sprudlewasser på kvelden.
Gratulerer med dagen alle drammensere

lørdag 13. november 2010

blog award

Jeg fikk denne awarden fra unni, tusen takk

Tre ting jeg liker
scrappe
lese
lage mat

Jeg sender awarden videre til:
Mathilde
solblomst
Idun

onsdag 10. november 2010

Physiogel A.I creme

Jeg er en buzzador,det betyr at jeg får tilbud om enkelte kamapanjer for å teste ut produkter, denne gangen fikk jeg kremen det er bilde av. En buzzador skal prate om produktet de tester og dele ut prøver til andre.

Vel denne gangen var det min tur til å teste ut på barna. Begge to er jo atopikere og er ganske sensible når det gjelder kremer.
Reklamen for denne kremen skirver rduserer tørr hud og kløe ved eksem. Heldig for oss, så var Sigrid mora ganske ille på armene. Hadde aldri trodd jeg skulle si det noengang, men etter bare noen dager med denne kremen var eksemet mye bedre, hun klør nesten ikke og eksemet er snart borte.

Kremen er en mild steroidfri krem. Den er veldig lett å smøre ut selv for små jenter på både 3 og 7 år.
Forrige uke hadde signe mora på seg stilongs i ull, er jo greit med ull når de har turdager tenker mor.... Men kanskje ikke når det på bena og rumpa sikkert står mange artige vitser. Må innrømme jeg var litt skeptisk til hvor god kremen var.... Men jeg smurte nå inn da ved leggetid, og neste morgen, på kvelden igjen var vitsene på skinka nesten bort, den er hvertfall slik at jeg vil vurdere den enste gang

søndag 7. november 2010

Fang ei krabbe, jag ein hjort

Det er alt gått en uke siden sirkus Bremanger, og som de synger i Bremanger Reggi, tida går så altfor fort.
Lurer på hvor uka egentlig har blitt av, den ahr bare forsvunnet og blitt borte, aner ikke om noe av den er lagret på hard disken heller....Eller kanskje noe ligger der, bare man leter godt nok....

Denne helgen har jeg prøvd meg som alene mor, må jo innrømme at det er noe jeg er glad for at jeg ikke er i det dagelige gitt.
Lørdag morgen startet ganske så kjekt med far hjemme og laget i stand frokost, siden formen min er heller dårlig for tida er det lite overskudd å finne. Jeg elter og leter, men den er nok veldig veldig godt gjemt. Jeg har ikke funent det hvertfall. Men vel.... dagen gikk jo egentlig ganske greit alt i alt. Takket være Sigrid som nå er så stor og hjelper til så godt hun kan. For barna var det nok to høgdepunkter..... kakao til lunsj og popcorn til barnetv.
Jeg må jo si jeg ble ganske overrasket da begge jentene lekte først leeeng uten å krangle en eneste gang, de ryddet opp etter seg, og da ble jeg vel sittende som ett stort sprøsmåltegn. Etterpå gikk begge ned og ryddet på sigrid sitt rom, å du hildrande du....... de ryddet, det kan jeg skrive under på, de brukte to(ja du leste rett 2) timer, støvsuge og greier og det ble sååå bra. Flinke jentene mine.
Var ganske godt da far i huset kom heim fra Eid og kunne ta litt av jobben og jeg kunne gå i dvalemodus å prøve å gjøre noe med smertene som raser i vei for tida. Og mitt store høgdepunkt var å klare å holde meg våken til Den store reisen på Statskanalen.

Idag er det søndag igjen.... jentene sitter på data nede og skriver seg ønskelister og historier. De ønsker seg begge to bærbare pcer, de aner nok ikke prisen på disse maskinene. Ellers går det i heste ting, prinsesse ting og scrappeting til de begge.
Selv mener jeg de trenger refleksvester, elektriske tannbørster, regnkle og bøker. Sengetøy og gardiner i spreke farger( spørs om de er helt enige i øsnkene da)
Vel vel, snøen ligger på bakke og jeg sier bare ojojoj, fang ein krabbe jag ein hjort

onsdag 3. november 2010

Bremanger Reggi


Kommunen jobber for tiden med ett omdømmeprosjekt, i mars 2010 hadde vi besøk av krussedull filosof Hans Christian Medlien.
Espen sitter som prosjektleder for omdømmegruppa og under samtale med Hans Christian kom de frem til en felles sang for kommunen,som sagt så gjort.....
Her er ett glimrende resultat skrevet av Trond Strand