Sider

fredag 29. oktober 2010

Hello Kitty

Det nærmer seg bursadg for Sigrid mora vår, og hun har ønske om en kake som ikke var kjedelig..... Jeg fant ett tips på Casakreativ om Hello Kitty kake og det måtte prøves ut. Jeg mnå jo prøve før jeg lover det bort, men nå vet jeg hva jeg kan gjøre og hvordan ting bør gjøres....
Jeg laget sukkerbrød og ganske raskt lagde jeg vaniljekrem jeg hadde som fyll. Ser nå at det må strykes ett tynt lag med fyll på toppen og langs sidene.
Deretter lagde jeg Marshmallowfondant(MMF) kjevlet ut og la over , pyntet med lakris snører, sjokobiter dette ble festet med pyntegele siden jeg ikke hadde annet, til bursdagen skal det lages sløyfe av mmf og farges rosa.Nesa skal bli større men det er bare små justeringer...




Oppskirft på MMF
200 gram marshmallow
2ss vann
2ss matfett
ca 500 gram melis

Ha vann og marshmallow i micro i ca 1,5-2 min følg med, det er ferdig når det blåser seg opp
Ha i matfett og rør godt
Rør i melis litt av gangen, massen skal bli så tørr at det kan kjevles ut(minner veldig om marsipan, bare mye lettere å jobbe med. Du kan med fordel bruke kjøkkenmaskin.
Den ferdige mmf haes over på bord eller bakeplate og klar til å kjevles ut
Lykke til

onsdag 27. oktober 2010

Bursdagskort til jente

Sigrid skal i flere bursdager denne uka så her er det kortproduksjon for full fres for tida.
Hva passet vel bedre da siden hun skal i bursdag og kombinere dette med utfordring på scrappekammeret, lag noe jentete
og her er mitt jentekort

Jeg har brukt bazill kartong og mønsterark fra prima. Blomsten er også fra prima, det er knytt fast en charms fra ebay, og båndet er fra europris.
Tekststempelet er fra Kreativhobby og motivet er en gave jeg har farget med promarkere.
Jeg har brukt mal på telys kort fra bladet Ett trykk, men det er lagt på ett overhead ark på innsiden og fyllt med pastell farget non stop.
Skrivefeltene inne i kortet er stanset ut av labels 8 spellbinder dies


innsiden

søndag 24. oktober 2010

Flygel på plass

Innimellom snø og regn har vi endelig med god hjelp fra Torbjørn og Johannes fått flygelet inn i stua, vi har også begynt å få opp litt på veggene, men mye blir det ikke, det vil vi ikke.



Ikke bare er flygelet på plass, men spottene i taket er også på plass med god hjelp fra Johannes, tusen takk for god hjelp.



Nå er det bare å vente på at pianostemmeren kommer å stemmer opp flygelet så er det kalrt for intimkonsert for Anita ;)

torsdag 21. oktober 2010

Egendekorert lys

Så ble jeg tatt av den nye trenden, med egen dekorerte lys. Etter å ha lest flere oppskrifter har jeg funnet frem til en blanding av alle jeg har sett.
Jeg har funnet ett bilde jeg vil bruke, tatt ett lag fra en serviett og tapet fast på vanlig ark(for å gå gjennom skriveren) skrev ut bildet på dette, klippet til og la motivet på lyset. Dekket det hele med bakepapir og brukte varmepistolen på det slik at det smeltet inn i selve lyset(og dette kan fint brennes)
Pynten er veldig enkel, ett blondebånd nederst som er tapet fast bak slik at dette kan taes av om ønskelig.

fredag 15. oktober 2010

Reisebrev dag 6

Så var det kommet til den siste hele dagen her....
Idag har vi gjort Rovinj, bare tatt det med ro, vært på Rovinj museum som hadde litt for enhver smak og usmak, men de hadde en avdeling med flotte 1600 talls malerier.
Vi tok oss en kaffe og Espen bestillte is(trodde han) som het sorbetta det såg ut som enslags milkshake, det var det nesten, bortsett fra at det var sitronsorbet med chanmpagne og vodka og den var RÅDYR, hele 28 kroner....
Vi har fått handlet noen gaver og gjort narr av masse tyskere som er her på ferie, og bare nytt dagen med sol og varme.
I dag var det helt tydelig regatta, og det var ett flott syn

Mange gode bildemotiver i Rovinj

Disse to har vi intet ansvar for, bare legg merke til de lekre hattene de bruker

En lokal fisker
Vi har hatt ett bad til i Adriaterhavet, sett på fiskebåter og vi kan se tilbake på en ferie med masse intrykk, masse opplevelser, mange mil i bil, mange(men ikke nok i følge Espen) middelalderlandsbyer, og vi er ganske sikre på at hit vilo vi igjen, både med og uten barn.

Jakten på leiebilen er endelig over, her er den knallrøde diselgjerrige poloen vi har gjort Istra med

torsdag 14. oktober 2010

Reisebrev, dag 5

Idag kom vi oss ut av rommet uten problemer og vi bestemte oss for å kjøre, nå har vi vært Istria rundt og har vel svart belte i middelalderbyer på fjelltopper..... Men Espen skulle vel gjerne sett en 10-15 til i dag....
De fleste byene er pittesmå og de aller fleste steder bor det folk. Utrolig men sant.....
Jeg er ganske sliten idag men kort oppsummert.... vi spiste lunsj hos en lokal fikenbonde og fikk nyyyydelig mat, kjøpte fiken marmelade og spiste masse fiken. Vi har kjørt gjennom ett utall lansbgder og sett åker på åker med mais, gresskar, vindruer, oøiven, og ja nevnte jeg middelalderbyer?????
I morgen blir det bare å slappe av....

Opatija, en luksus badeby som skjøt fart på 1800 tallet

Bare måtte ta bilde av disse to, se hvordan de sitter på benken

Fikenskål

Forretten????

Gresskaråker


DUrec

En av toppbyene vi drog til
Vi er tilbake i molrgen med en helt avslappende rapport

Jakten på leiebilen fortsetter, nå er fargen rett

onsdag 13. oktober 2010

Reisebrev dag 4

Innelåst.......
Dette har virkelig vært dagen som har gitt oss masse masse latter, og det er godt man kan ta ting humoristisk..... Klokka 1 i natt våknet jeg, ganske irriterte på husbond som måtte smelle så innmari med døra når han skulle på do. Smelle så masse at en annen stakar våknet.... Men jeg forstod snart han bare prøvde å åpne døra.... Rommet har en liten gang med dør til badet og til sovedelen, og den til sovedelen hadde min kjære lukket da han la seg, og i den smalt det noe i natt, mekanismen i handtaket gikk istykker.... espen kom seg ikke på do, vi kom oss faktisk ikke noe sted.... Annet enn på balkongen.... og Espen måtte fortsatt på do, døra var å vi midt på natta, med en kar på naborommet som snorker VELDIG høyt.....
Tilslutt sovnet vi igjen og klokka 6 var døra like stengt og nå måtte også jeg på do..... Vi ringte resepsjonen og de skulle se klokka 7 hva de fikk gjort da kom det nemlig flere på jobb. En time er ganske lenge når man er sånn passe dotrengt.... Å tisse i papirpose er liksom ikke løsningen.... Å hvor var mine klær???? I gangen hvor klesskapet står selvfølgelig.
Espen hadde planlagt hva han skulle si men når han da fikk spørsmål, ja det ble det til the handle is dingeling....
Klokka 7.30 hadde vi hverken hørt eller sett noen og vi begynte å bli sånn passe gule i øya begge to, Espen ringte igjen og denne gangen rakk han bare å si good morning før dama sa we know we know, but we can not do anything before around 8 .... Klokken 8.30 hadde en kroatisk låsesmed demontert to låser for å komme inn til oss, og vi kunne løpe på do. Å nå vet alle de ansatte hvem vi er. Alle spør how are you doing....og vaskedamene har foret oss med druer....
Etterhvert kom vi oss inn til storbyen Pula, og vi er ikke helt fornøyd med den byen, men slik er det når alle intrykkene etter små pittoreske landsbyer sitter fiskt i minne.

Artig innstallasjon i Pula

Dekorasjon på husvegg i Pula

Flagget til Kroatia

Vi kunne godt vært i Roma, men dette er amfiteateret i Pula

Rovinj by night

Jakten på leiebilen fortsetter.....
Og vi er plutselig tilbake i morgen kvel...om vi får opp alle dører

tirsdag 12. oktober 2010

Reisebrev dag 3

Idag har vi brukt bilen, vi har leiebil må vite
Leiebilen vår er vi litt usikker på merke og modell...... Eller nei vi har en knallrød polo så dette er feil


. Idag har vi kjørt rundt på halvøye, Istria. Det var ned en bakke, opp en bakke, ned en bakke, opp en bakke , å slik går det da...... Vi har sett ett utall middelalder byer og samtlige ligger på en bakketopp. Masse trange smug, gedigen utsikt over landet og ja vi har kost oss masse.
Det som gav mest inntrykk var nok kunsterbyen Grosjnje(eller noe slikt) De fleste kunstnere hadde nok ferie, de var hvertfall ikke hjemme med åpne gallerier. Det var enda flere trange smug og trangere enn trangest. Veien derfra gikk ned en bakke, vi hadde jo kjørt opp må vite.....
Veien ned gikk blandt olivenlunder, vinmarker og en supertrang grusvei, så trang at vi lurte på om vi var på rett vei, men det var vi.
Vi kjørte flere småveier og havnet tilslutt i Hum, verdens minste by og den var bare SÅ sjarmerende. 25 innbyggere, en restaurant, to souvenirsjapper og der gikk pengen unna gitt, i honning og sprit. Jeg som ikke kjørte fikk smake på masse og flere små glass med brennevin  med opp til 36% , den river i halsen. Veien gikk opp og ned.... Vi har kjøpt oss ett vei kart og vi visste hele tiden hvor vi var, eneste var at kartet var ikke enig med oss hele tiden, vi kjørte oss ikke bort, vi var bare som Colombus, vi visste ikke hvor vi skulle, da vi kom dit visste vi ikke hvor vi var, og etterpå visste vi ikke hvor vi hadde vært.
Som sagt vi kjørte oss ikke bort, vi var bare ikke helt orientert hele tida.
Middagen nøt vi ute mens sola gikk ned i havet,
Venezianske vinduer i byen Porec


Ett trangt smug i kunstnerbyen

Alle gravsteder er pent pyntet.....gjerne med kunstgras og silkeblomster

I byen Hum vasker man også klær

Mellom byen Pican og noe annet som vi ikke vet

Kveldssola idag var lekker

Lokal vin som er veeeldig god
Ha en fin kvel, så er vi plutselig tilbake med flere bilder

mandag 11. oktober 2010

Reisebrev 2


Rovinj er en flott middelalderby





Så er vi snart ved veis ende av dag 2 i byen Rovinj.... Vi startet selvfølgelig med frokost, Espen tok seg ett kokt egg.... og det var vel kokt en gangi forrige uke, steinhardt og grønt, jeg trenger vel ikke si at han ikke spiste hele, smaken var visst ikke det aller beste.
Det var en strålende dag også idag, vi var med på en båttur på formiddagen, det kan anbefales med sol og så og si vindstille, helt nydelig, vi så som de skrev de talløse øyer rundt Rovinj, ikke vet jeg om de er gode på å telle, men at øyene er talløse, bob, bob, bob, ikke sant...... De har hele 13 -trette-øyer, i mine øyne er ikke det talløst....
Ordet velstandsvorte ble noe helt nytt, disse "vortene" er toaletter

Lunsjen idag , vel, man får mange fine historier hvertfall, forretten var smakløs grønnska suppe, eller for Espen sin del en helt HERLIG fiskesuppe, som ikke fristet til gjentagelse, blank suppe kokt på makrell med skinn og det meste, jammi.....
Vi brukte litt tid på å kikke og rusle og Rovinj kan anbefales til de fleste.... Vi observerte rullatormafiaen ett par steder, men skvatt raskt unna.... Og Nancy, de er ikke observert på rommet eller hotellet.... Her er det bare masse tyskere.
Alle prater tysk til oss, selv når vi snakker engelsk prater de tysk, så det er jommen godt man har hatt tysk på skolen.
Tiddeli, ha en fin kveld og natt, mere nytt kommer i morgen
Rovinj sett fra sjøen
Ett av de trange smugene sett fra sjøen
masse flott
Smug ned mot sjøen

Der det blå er er vårt hotell                 

søndag 10. oktober 2010

Reisebrev 1

Så er vi det gamle Jugoslavien...nærmere bestem Croatien.... eller Kroatia om du heller vil det....
Hotellet er enkelt men greit, og vi får sterkt flashback til 80 tallets store kommunistiske anlegg, men her er alt vi trenger, to restauranter, bar, tennisbane, bordtennis, dykkeskole, sykkelutleie og butikk, ikke at vi bruker så masse av det, vi har leid sykler og syklet inn til Rovinj hvor dagen i dag ble brukt. Det er lite turister, men vi treffer til stadighet på rullatormafiaen...... Flyet ned var helt fullt og 90% var ett pensjonistlag eller noe i den duren( kanskje ett kunstlag for alt jeg vet) de ble møtt på flyplassen av Tore Karlsen bussreiser, og med nød og neppe ungikk vi å havne på den bussen gitt, men kvitt de ble vi ikke..... Siden de er observert flere ganger i byen i løpet av dagen
Espen har hatt en nær døden opplevelse idag, han gikk opp i ett gammelt kirketårn. Han var viistnok ikke heilt nøgd med trappene opp dit. Jeg hadde det ganske godt trygt plassert på en benk og nøt solen.
Ett smug inne i middeladerbyen Rovinj

Utsikt frå kirketårnet

Garn må bøtes

Kveldens solnedgang kunne vi nyte mens vi spiste
Konklusjon etter dag en...... Her er det godt at vara... vin til 16 kroner glasset, sol varme og badetemperaturer

onsdag 6. oktober 2010

Anonyme scrappere #7

Hos Anonyme scrappere var oppgaven denne skissen:
Min løsning er også slik:


Jeg har brukt:
Grønt mønsterark fra cosmo cricket
sirkel ark fra Auntum leaves
svart ark fra all dressed up
journaling arket er fra mymindseye
gardenia er fra papirloftet, tror jeg
rosene er fra iamroses.com
blå bling fra nille
chramen er en gave
apen er fra panduro

Loen er også med på scrappegøydugnad inne hos scrappingnorge

søndag 3. oktober 2010

Stua er nesten ferdig

Endelig er stua vår nesten ferdig, det mangler 6 spotlights i taket, 3 på hver langside.







For oss er stua omtrent helt ny, vi hadde en trådtapet fra ca 70 tallet som var fin og beige, denne ble fjernet helt, samt tapten under den igjen. Veggene ble grunnet og sparklet før svigerfar tapetserte veggene med denne tapeten fra Borås tapeter.

Taket var grått og ubhenadlet panel. Nå er det blitt malt i sand over peisen og toppen av "domen" panelen og lister ble malt hvite.
Over sofaen hadde vi ett stort, normalt vindu, dette er blitt erstattet med ett bodvindu. Det blir ett annet lys, men vi blir ikke beglodd siden inngangsdøra var rett på utsiden av vinduet, men det allerbeste, amn kan sitte i sofaen uten at det trekker i nakken.


Peisen er blitt malt hvit igjen.....

Den store seksjon i eik er blitt byttet ut med en mindre i eik(arvet etter Espens farmor som døde i sommer)
Vi hadde også en meget slitt skinnsalong og den er blitt erstattet med Helene sin gamle(espens farmor) bordet er vårt gamle fra Ikea, teppet under bordet lå igjen etter husetes forrige eier.
Gardinene, putene og duken ble kjøpt på kid igår.


Gardinbrettet er foreløpig i eik, men vi vurderer å måle det i fargen sand som er det samme som taket, synspunkter mottat med takk