Sider

søndag 28. juni 2009

Godt og varmt og snarrådige "tanter" i barnehagen



Nå var det jammen godt å sette seg ned ikjelleren, jeg laster inn bilder fra Skankehelga, samt Jonsok og bilder fra helga.
Vi blir ordentlig slått ut i denne varmen, og særlig Signe sliter med den, enda hun kan gå i bassenget når hun måtte ønske det, men det hjelper ikke, hun er ganske sutrete og klengete på meg.
Vi er blitt veldig påpasselige med å kjøle henne ned og fore på med masse drikke. Hun var antagelig ganske nært ett heteslag i barnehagen på fredag.
Jenta nekter plent å bruke noe på hodet så det var ikke med(og selv om vi har kjøpt nytt nå drar hun det av nesten med engang det kommer på)
Da Espen skulle hente henne kunne de fortelle at hun plutselig stod og svaiet i sandkassa, sutret og reagerte ikke i det hele tatt da de snakket til henne, gudskejlov reagerte de lynraskt, trev ho med seg inn fikk vann i hodet hennes og gitt henne masse drikke så pigget hun til igjen.
Espen fortalte dette når han kom hjem, men han husket jo ikke hvem det var som hadde gjort det, det var henne henne henne ja hun med lyst hår.... Ja noen er utelukket da... Hvertfall Mona og Norunn, og selvfølgelig Stein som ikke er henne, men han.... Men uansett... Takk for snarrådighet og rask reaksjon fra dere.

Nå tror jeg Sigrid begynner å lengte hjem, hun ringer ganske ofte, ja idag har hun bare ringt to ganger hjem, men i morgen skal vi møte henne på flyplassen, da skal lille jenta min ta fly alene hjem....

Idag har vi vært å badet i Davik, Signe og Espen dissekerte ett hjerteskjell. Vi var mest på grunna og der var det veldig varmt


torsdag 25. juni 2009

Jonsok og alt det derre der

Jaja, nå har det blitt noen dager siden sist jeg skrev, men plutselig gikk dagene så innmari raskt og torsdag som var skulle vi en liten tur til østlandet.
Sigrid var i barnehagen og Signe hjemme med meg og vi fikk pakket og gjort huset klart for avreise og ventet lenge og enda mer på han far i huset. Han kom seg da omsider hjem og ser noe betuttet ut, trodde jo han hadde bulka eller noe jeg....
Ikke så ille, men dog, dekka foran var det ikke noe igjen av, ståltrpden som er innenfor alt av gummi stakk ut på begge forhjula, tydelig at det var noe med spissinga. Så hva gjør vi da tro.... Ikke kunne de få gjort noe på verkstedet, men min smarte og kjekke mann visste råd. Han satte de gamle bakdekka foran og to nye vinterdekk bak slik at ikke de ble ødelagt, fire dekk var skifta på 25 minutter og en time forsinket kom vi oss avgårde til den store feta staden Drammen.
Vi kom oss helt frem med våre dekk og det gikk greit. Halv ett på natta ankom vi svigermor, og sjelden har det vært så godt å se huset hennes. Det nymalte hvite huset. Jentene var våkne som bare det og hadde vært det meste av veien og alt det innebærer med to trøtte kranglefanter bak i bilen, Jippi, og vi har egentlig tenkt bilferie med de, men nå er vi plutselig ikke sikre mer gitt...
Fredag morgen ble Sigrid med farmor på jobb, Espen ringte verkstedet og fikk time til bilen og vi kjøpte ne dekk på Eiker motorshop.
Lørdag ble vi klare til grunnen, finstasen på tidlig lørdag morgen, jentene ble igjen hos farmor og vi fant toget....eller... nei det gjorde vi ikke... buss for tog... Men vi kom da frem til Oslo og klokka 11.00 stod vi på løvebakke og kunne gå inn, klart for styremøte i forkant av årsmøtet.
Det var en flott helg med årsmøte på Stortinget, utmerket guiding av direktøren Hans Bratteestå, deilig middag og flott opplegg søndag på festningen.

Hans Brattestå ble valgt som ordstyrer for årsmøtet


Inne i stortingssalen


Søndag på Eidsvollsplass

Jonsok aften kjørte vi hjemover. Det store var nok over gamle strynefjell og Signe gikk på snøen.


Kan man gå på skaren til St.Hans blir det sen vår og det gjør det

tirsdag 16. juni 2009

Prinsessekidnappinga

For ei tid sida lagde de eldste i barnehagen ei historie, de filmet, redigerte og her er resultatet:
Husk å sett på lyden
har fått noen tilbakemeldinger om at filmen ikke kommer opp, den kan også sees her

fredag 12. juni 2009

Optimist

Ny dag og nye muligheter. Alltid optimist. Idag skal jeg først på TSK, det høres jo flott ut ikke sant... Det er 45 minutter med trening på styrekapparater.
Litt senere på dagen er det trening i varmt basseng og det er deilig. Gjør godt for skrotten det.
Ellers går nå dagene her og det er lite nytt som skjer, særlig siden jeg skrev igår og det ble tidlig kveld.
Mentalt er jeg nå mest på hjemme , samt at jeg forbereder meg til årsmøte i Skanke foreningen som er lørdag om ei uke. Det skal bli gøy med årsmøte på Stortinget, omvisning på Tinget, festmiddag på TInget, og noe av det beste, hotellovernatting uten barn. bare meg og min kjære, jepp det skal bli toppers.
Og førstkommende mandag skal ejg hjem, men før det gjenstår noen trenigner, noe søvn og stopp i Førde med kjøp av litt snadder mat og ikke minst.... sykkel til meg.

Ha en fin dag

torsdag 11. juni 2009

Bare noen få dager igjen.

Jaja, har gått mange dager siden sist jeg skrev noe, men tilgangen til nettet fra hytta er så ustabil at jeg har gitt opp, så nå sitter jeg på felles data for alle som er her.
Jeg slukte lunsjen og sitter nå her å skriver.
Måtte en tur til kreativ hobby, de hadde tilbud på oldis stempler, å det måtte jeg benytte meg av. Digger de gamlingene.

Men dagene her da hva skjer her? Fint lite, kroppen er god i streik for tida og det som hjelper best er når jeg er på hesten, da trenger jeg ikke noe smertestillende på flere timer.
Ellers går det i ulike økter, avspenning og mat. Det er godt å trene og jeg blir godt sliten, desverre er ikke kroppen godt vond når kvelden komemr og natta er enda verre. Sove er for pingler.... Jeg er våken flere ganger hver natt pga smerter, men det går seg jo til alikevel.

N har jeg startet nedtellign og er veldig klar for å dra hjem på mandag, og det er ikke mange dager til. Jippi.
Jeg er glad for de jeg deler hytte med og dagene hadde nok vært enda lengre og tyngre hadde det ikke vært for Linda og Berit. Trude dro hjem på onsdag, men frem til det var hun også god å ha, og om en god latter forlenger livet, da har mitt blitt kraftig forlenget den tida her hvertfall.

Nå venter senga, og boka før neste økt er kvart over to.
Ha en fin dag folkens, jeg skal snart hjem

lørdag 6. juni 2009

helg

Fredag 5.juni

Antibiotika kuren hjelper, men jeg må si det tar på kroppen å gå slik. Men men vondten i halsen eriferd med å bli atskillig mindre da.
Hadde egentlig tenkt jeg skulle på tur til Bulandet på lørdag, men har meldt meg av den turen. Om kroppen skal ha utbytte av oppholdet her er det viktigere å prioritere treningsopplegget, så får det andre være som det er.
Det er ei trivelig hytte jeg bor på og de anre som bor her er veldig koselige mennesker. Vi har det mye gøy ilag. Men du verden å godt det er å kune trekke seg inn på eget rom å gjøre som en selv ønsker. Godt å kunne være asosial.
Det som er mest ergerlig er det ustabile nettverket som er her, jeg vet egentlig ikke om det er nettverket, pcen eller tilkoblinga mi, så lenge jeg får sendt meldekort i morgen skal jeg være ei blid og fornøyd jente.
Men å hvorfor tok jeg ikke med meg flere oppskirfter på luer, og hekling, om jeg ikke får koblet meg på nettet snart blir det vel å prøve seg på å lage sin egen oppskrift på lue, eller hue som dei sier her på vestlandet. Er jo så masse vestlandsk her at man blir nok miljøskadd før man vet ordet av det.

onsdag 3. juni 2009

Bom bom badilla life

Dag sju og åtte tror jeg har passert, er kommet litt ut av tellinga no i kveld. Igår, da var det tirsdag og full dag med aktiviteter. Hadde først en runde med pilates helt sånn på egen hånd, deretter var det undervisning med Dr. Fismen og det er bare så artig å høre på han så tidag går så utrolig fort og vips var det nesten lunsj. Etter lunsjen var det samtale med min kontakt, fysio Gry. Vi ble enig om at det ikke er så masse å kutte på lista mi oover aktiviteter. Men jeg fikk da sagt hvordan ting var nå og at kreftene renner ut fortere enn jeg lader batteriene, omtrent som på en gammel pc. Hun kunne opplyse meg om at jeg var veldig sti og køt musklene slik at det ikke var så lett å slappe av i musklaturen... Nei jasså sier du det gitt, det kunne jeg sagt på førehand gitt. I allefall ble vi enig om at jeg skal satse litt på å øke kondisjon, og ble anbefalt å sykle hjemme, så eg skal kjøpe meg ein ny sykkel ja.
Skulle også prøve avspenning i vann.
På kvelden hadde flere elever ved uwc basar med ting fra sine land, inntektene skulle gå til sos barnebyer. Jeg kjøpte med ei silkeveske i fargene svart og rødt skit lekker, tre punger i thai silke med broderier og to sett spisepinner som lå i hvert sitt etui av silke. Ble nesten blakk gitt, siden jeg betalte den svimlende sum av ca 150 kroner.... Også bærer det idag over til onsdagen...

Onsdag ja, det var også en dag. Onsdager er turdager og alle man på utflukt, så klokka ti stod vi klare med staver og godt humør og skulle gå mot en plass som heter Igelkjøn, der kunne vi enten snu eller gå over fjellet tilbake. Jeg snudde ilag med Marita fra Stord og brukte en time på turen vår, flere andre gikk over fjellet og det var godt jeg ikke gjorde, flere steder var det så bratt at ein kunne bruke nasen som stav.... Og da er det bratt da...
Ble tid til å slappe av litt før jeg hastet videre til en "date" med Odden og hesten hans, rett fra hesten, bort på hytta etter badetøy, løpe til bassenget og svømme så mye vi orket eller klarte. Og jeg er ganske stolt av meg selv, svømte 1000 meter på 30 minutter og hadde bare to minutter med pause, deretter var det å løpe fra det kalde bassenget til det varme og

mandag 1. juni 2009

Dag fem og seks, pinse

Hadde aldri trodd jeg skulle si det, men endelig er helligdagene over.... Helga har forsåvidt gått fort, men samtidig har det vært ganske kjedelig også. Lørdag hadde jeg en aktivitet og idag har jeg hatt en økt, and thats it. Tida blir ganske lang når man ikke har noe og ikke noe skjer.
Søndag lå jeg litt ute i sola, og smurte meg inn, men ikke nok, og som Ingrid sa det så godt, raud er ein ill farge.... Men det er gudskjelov bedre idag.
Igår kveld var det bingo, men jeg kan styre mine lyster for slik aktivitet.
Har fått brukt pinsen til å slappe av, men alikevel så mangler kreftene gitt. Blir jo sliten av å eta frukost jo....
Samtidig går tankene endel til Yun Hilde og familien som leter etter broren Åsmund. Han har vært savnet siden onsdag og de aner ikke hvor han er. Jeg ber alle som bor i Drammensområdet om å sjekke dt.no for å se bilde og lesebeskrivelse, slik at dere kan holde øynene åpne etter han. Det må være ille å leve slik i uvisse. Siste registrering av han er på ei mobilmast i Lier, nær Liertoppen, og etter det vet man ikke mer.
Da han forrige ble borte i Drammen var det selvfølgelig ganske ille det også, men det angikk ikke en selv. Slike ting skjer alle andre egentlig, å nå har det rammet ei venninne, det blir liksom litt sterkere da.

Nå er det kvelden for en sliten gammel skrott og her på heimen går alle til ro sånn litt etterhvert og i morgen er man atter klar for nye oppgaver.