Sider

lørdag 30. mai 2009

Dag fire lørdag og rockn roll

Så var fire dager at ende... I dag våknet jeg stille og rolig av at sola skinte, ikke inn på rommet da, siden vi er i en dal og her på hytta kommer sola senere, og godt er det, ikke har jeg den på kvelden inn på rommet heller. Da er det levelig til sengetid.
Det ble en stille og rolig frokost og jeg visste jeg hadd godt med tid, skulle ikke trene før 11.30.
Jeg fikk prate litt med Signe idag, og jepp, må jo innrømme at jeg savner den lille jenta mi... eller det lille trollet mitt, kan man jo også si, men det går seg jo til da.
Fant ut at jeg skulle benytte det fine været å gå en tur i området med kamera, og jeg er ganske fornøyd med flere av bildene jeg tok. Det er gøy med foto... å jeg ønsker meg ei bedre linse. Blir å spare litt til det, så får jeg nok råd i lpet av høsten.
Etter ei lita stund til fots kom jeg over en kar som slo graset med ljå, men fikk meg ikke til å ta bildet av han, men er han ute i morgen så gjer eg nok da....
Men blinkskudda lot ikke vente på seg, rett bortenfor, hos naboen til mann med ljåen var en far og sønn på vei ut med to to ukers gamle oksekalver, og de var ute for første gang. De bala godt med de for å få de opp på beite. FIkk tatt ett godt bilde av gamle far som drar i denne lille sorte okse kalven.

Det er utrolig flott natur her og turen tok lengre tid enn jeg hadde tenkt meg så jeg rakk bare inn etter badedrakta før det var trening. Ble ordentlig sliten, finske Sirrpa vet å slite ut noen skrotter i bassengent. Det er nok spising å vi rakk lunsjen også.
Satt ute litt i sola før middag og det var godt, snek mine bleke vinterføtter ned i fjorden og skrekk og gru... Jeg skal ikke bade i sjøen helt enda hvertfall.... De var ikke lenge nede i vatnet for å sei det slik:)))
Nå har det vært litt tv på hytta og jeg er klar for senga, eller, det var feil, jeg er i senga, er der det er best nett for dataen, så her ligger jeg å knatrer i vei, det jeg mente var at jeg snart var klar for å slokke lyset og for å sove. Klar for en ny strålende dag i morgen.
Ha en fortsatt god pinse til dere alle


fredag 29. mai 2009

Dag tre og kjerringgrill

Igår ettermiddag var Trude, jeg og to til sammen med Johanna. Vi stekte vafler og natron kaker eller hoppedurra.... For dere som ikke vet hva dette er særlig oss fra østlandet, det ligner litt på sveler, men er mye tykkere og det brukes mer natron i de. De stekes på takke og spises helst med sirup, til nød brunost skjønte jeg, eller noen har både brunost og sirup på samtidig.
Dette ble nytt på kvelden da det var kosekveld. Og godt var det. Vi hadde også en Haugland quiz og på mitt bord brukte vi ofte ring en venn, vi var flere som lavmælt ringte hjem til husbond og ba om svar.
Etter det satt vi på hytta oh kosa oss med grønnsaker, dip og fotballkamp, Brann mot Molde, og stemningen ble god, siden det er tre av fem på hytta som er fra Bergen.
Idag kom den store trøtten ramlende inn over meg. Klokka ringte i morges og ja jeg sovnet igjen og rakk såvidt frokost før jeg hadde time hos fysio Gry. Måtte fylle ut tretthets skejma, hvor trøtt jeg føler meg og hvordan det blir av ulike aktiviteter og hvordan det påvirker meg i det daglige....
Skal ha nytt møte med Gry til tirsdag, skal nemlig kartlegge alleaktiviteter frem til det, både trening, måltider, alenetid og det sosiale for å finne ut hva som tapper energien fra meg. Deretter sakl vi visst halvere den opplegget for så å bygge opp igjen.... Så får vi se hva fremtiden bringer.
Hadde trening i Tsk og trente styrke på apparater...å ja det var tungt, men jeg fikk gjennomført det, skulle også vært på kano intro,men da de endra klokkeslett helt plutselig fant jeg ut det litt sent så kano får jeg evt ta neste veke.
Dagens siste økt var trim i varmt basseng og det var godt, det hele toppet jeg med en tur i kjerring grillen(les solarium)
Trude er dratt hjem for helga og nå gjentstår det for dagen litt middag i kveld og bare avslapping, er snart ferdig med å strikke lue til Sigrid.
Å nå sitter jeg her, i en lenestol med den trådløse kabelen ut av vinduet, så jeg håper festet til den er solid nok... O kanskje jeg etterpå skal sette fres på artikklen min om maleren Arthur Alstad.
Ha en fin fredag dere der ute i det fri... Senere vil jeg også legge ut litt bilder...

torsdag 28. mai 2009

Livet er herlig

Jippi, med litt forsøk har jeg funnet dekning på rommet. Litt triksing og miksing så fant jeg det.... Ganske herlig syn der jeg gikk med pc og wlan kabalen gitt. Å så om kabelen står oppe på lyslista mi i hjørnet av rommet, i senga så har jeg nett. Litt ustabilt, men jeg har det. Om dere tror jeg er avhengig av nett.... egentlig ja....
Hittil i dag har jeg ventet, ventet og ventet.... Trude og jeg for til Flekke og handlet litt så ikveld blir det grønnsaker og dip og siden Trude tenker seg hjem i helga handlet jeg litt snop også.
I ettermiddag har vi meldt oss på kurs i grovbakst. Det skal bli artig.
Fikk pratet med Gry istad, og kvart over to skal jeg på gymsal trening og i morgen halv ti skal jeg til henne og da kjørees opplegget igang .

Dag en og to

Så var det en ny runde på Hauglandsenteret. Jeg er kommet gjennom den første dagen og er nå inne i dag to og venter på timeplan. Denne gangen har jeg foreløpig ikke fått rom med inngang til nett nå sitter jeg ute, så det er bra det er opphold. Tenkte jeg skulle prøve meg ute foran hytta, men jeg får se hva jeg kan få til etterhvert. Vil hvertfall prøve å logge meg på ca en gang om dagen. For å holde dere oppdatert.
Idag stratet jeg med pilates øvelser rett etter frokost, måtte jo gjøre noe mens jeg venter....
Men igår, jeg kom hit litt nervøs og ville jeg møte noen kjente. Joda rett innenfor døra satt Siv fra forrige gang. Ei utrolig flott og koselig dame fra Stord.
Omsider fikk jeg se hytta og i det jeg åpner døra, hvem bor på naborommet mitt? Jo Trude fra Fauske, bor to gater nedenfor oss og vi har endel kontakt hjemme. Hun kom igår og skal være her i to uker. Gjengen på hytta er veldig koselig og dette er mye mer positivt enn sist gang. Tida kommer til å rase av sted.
Nå skal jeg sjekke andre nett tilganger her, så adios folkens

mandag 18. mai 2009

Nasjonaldagen

Det var engang en nasjonaldag, nærmere bestmet i året 2009. Alle gikk og nynnet på Fairytale og hadde Veslefrikk med Fela på netthunna. Det siste soom dura i hjernen den 16 mai var Farytale, og jommen hørte jeg ikke den da jeg våknet også. Den låta kommer virkelig inn i sjelen på en og biter seg fast. Så selv om Synnøve Svabø preka som bare det og jeg bryr meg fint lite om hvor hun puttet tennissokker for å si det slik, er det Veslefrikk med Fela som en husker fra oppladningen til nasjonaldagen.
Denne nasjonaldagen var det to murmler i det Frøyslandske hjem, men omsider tøt de frem og var etterhvert klare til å kle på seg, den ene med festdrakt og den andre med Skotsk drakt. Å ta bilder som viste hvor fine de var FØR alle herlighetene startet, se det var ikke lett. Men to greie bilder ble det da, tross, skrik ikke ta bilde av meg, sol, motlys, dukker og liv og røre.
Omsider fikk den lille familien på fire pakket seg inn i bilen og vendte nesa mot sentrum der dagens førsteøkt skulle være.
Og jepp, denne dagen var mor og far enige, vi savner Drammen på nasjonaldagen. Vi savner orden på toget, orden i rekkene og vi savner folk som ser på toget. I den lille vestlandsbygda Svelgen går skolen sånn greit, så skal barnehagene gå og da starter kaoset med barn, foreldre, vogner, søsken og ja til slutt så kommer folk elles, men da er kaoset fullstendig.... Men tog ble det og da korpset før avmarsj spilte Ja vi elsker sang familiens eldste datter så godt hun bare kunne. Og det var egentlig ganske bra.
Etter bare en liten stund i toget falt det minste barnet og slo hull på strømpebuksa, så hun og pappen gikk ut av toget å ble stående å se på. Den eldste fikk etterhvert baære dusken på den ene fana til barnehagen.
Da toget endte på aldersheimen var den minste drittlei det hele og hadde real mølje og krabbing på gresset og jippi, så var det ferdig og vi skulle spise KAKE.
Det ble også tid til en pust i sofaen og pølser hjemme før familien ble med husets far på turne. Første stopp var Berle. Den bitte lille bygda som ligger helt for seg selv....
Signe sovnet i bilen og det lot vi henne bare gjøre. Vi andre ble geleidet inn i idrettshuset, vist kakebordet og kaffen og her var det bare å ta for seg. Rosa kake falt i smak hos den i familien som synes at rosa er en ganske grei farge.
Etter pappsens tale var vi ute å lekte litt, da plutselig en av bygdas damer stod med ei lita jente på aremn og spurte" er dinna dokkers?" og joda, det måtte man innrømme. Hun hadde grått i bilen så de regnet med det og tok henne med seg. Da ble det litt løping og cola før alle stablet seg inn i bilen for å vende nesa mot Hauge. Så mens Sabeltann rulet hos baksetemafaien, beundret mor og far den flotte naturen, norske flagg som vaiet i vinden, sterke grønne farger, blå fjorder og is og snø på alle topepr rundt, omsider kom man da frem til den store bygda Hauge og barna kunne endelig kjøpe seg en is... og en is.... og... neida far skulle holde dagens andre tale for en sal med 200-300 mennesker der ute i havgapet.... Å nå hadde barna egentlig fått nok så med isen i handa bar det ut for å huske litt. Og gleden var ikke stor da far kom ut og man atter engans skulle stable seg inn i bilen og kjøre videre, fortsatt med Selveste Kaptein Sabeltann i baksetet. Naturen fvar fortsatt like flott og det var fortsatt like varmt. Rett før vi skulle ankom vi den mellomstore bygda Davik hvor vi ble tatt utrolig godt i mot med klemmer og takk for sist. Vi ble geleidet til det reserverte vip bordet, ble servert snitter, endelig litt ordentlig mat, kaker, kaffe og mere brus.... Da far skulle holde kveldens siste tale var den eldste forlengst ute å lekte og den yngste var på god vei.
Så klokka halv åtte etter 20 mil og seks timer på reisefot var vi endelig hjemme og fikk lagt først ett barn, så ett til. Spekematen og en iskald bayer gjorde godt for en sliten kropp, og tre 17 mai buketter ble gjort om til en diger en. Det ble enda mer fairytale når alksander den store kom hjem og aftenen ble avsluttet med Operasjon sjøspryt og idet man skulle sovne... "Its a fairytale..."

mandag 11. mai 2009

Den vikke jeg bruke asså....

Sigrid har ikke vært bra i helga og det toppet seg vel i morges da hun kastet opp og har lett feber. Nå er hun mye bedre og maser støtt og stadig. Noe Signe lærer av gitt, så jeg er bra sliten idag.
Lørdag var vi på bursdag hos Hanna som ble to år. Det var 12 barn og 15 vksne så det ble livlig. Sigrid var helt skutt da vi kom hjem mens Signe var klar for senga.
Idag ble jeg endelig ferdig med Sigrid sin genser og jeg ble ikke veldig fornøyd. Har prøvd den på henne og den er for vid i halsen, og om jeg gidder gjøre mer med den nå vet jeg ikke. Hun prøvde den med genser under og erklærte tydelig at dette var en kløe genser..... Hun var ikke sikker på om hun ville bruke den da... Får vel feste trådene og gjøre den klar så får jeg se, tviler på at hun vil bruke den, men da har jeg den til Signe er stor nok for den.
Da skal jeg se om jeg får strikket en tunika med Islandsmønster til meg selv....

fredag 8. mai 2009

Gressenke produksjon


Her er noe av det jeg har laget mens Espen har vært borte, de øverste er Loer og de nederste er kort




Slutt som gressenke i kveld

Så var det fredag igjen... og idag kommer husbond hjem. Det skal bli godt. Kan ikke si at jeg misunner de som er alenmødre gitt. Ikke for det det har gått bra å være alene med jentene og jeg har fått scrappet endel, så det er jo bra.
Jentene og jeg har hatt en fin uke. Masse kos på kveldene med både kake og vaffler, og du verden å raske de har vært til å rydde før barnetv.

Sigrid har denne uka sovet i min seng, noe som til tider har vært litt utfordrende. Hver natt har hun krøpet under min dyne, sparkket meg litt i ryggen, slengt bena over meg for deretter å snu seg og legge hodet enten på magen eller på ryggen min. Hun har ligget på tvers i senga med meg som pute. Men sove har vi nå gjort alikevel da.

onsdag 6. mai 2009

Foran livets vei

.

Anna hver uke har
utfordringer. De legger ut en norsk sang man skal bli inspirert av og her kommer min løsning på Barneøyne av Kari Gjærum



Foran livets vei

Det er ett slags forsøk på simple and clean og jheg har brukt ett bilde av HnasPeder og Santiag(Mortens sønn) På siden har jeg brukt teksten til sangen som endel av LOen.

mandag 4. mai 2009

Gressenke

Denne uka er jeg gressenke. Husbond for avgårde til Island idag tidlig, så han har feiret bursdagen sin i den blå lagune, så ekkel er han....

I helga hadde vi besøk av mamma, Egil og lillebror(som ikke er så liten) De reiser jo før hanen rekker å skite på tunet.... å det er tidlig det.... De var her ca to på fredag. Lørdag kløyvde Egil og Espen masse ved før vi dro til Knutholem og spiste. Da Egil spurte Signe hvordan maten smakte svarte hun kjapt" ta det med ro nå beppis.
Det renner for tida gull korn ut av den lille frøkna. Idag da Sigrid stadig mistet ting spurte vi om hun hadde dritt i fingra så kom det fra den minste i huset, bæsj i øra mener du vel....

Jaja... Her på vestlandet kom så regnet, og det er jo bra siden vi mått vanne på fredag.... Her blomstrer plomme treet og kirsebæra.

Det er masse blåbærkart og vi ser ut til å få masse av både rips solbær og stikkelsbær, så her er det borget for masse godt i løpet av høsten.


Hornelen

Jeg liker å leke meg med kameraet i ulike vinkler, så da ble det ett bilde av Rugsund kirke



Detaljer av garn

Vandre

Hos Scrapping the music er det konkuranser hele tida og dette er mitt bidrag til smaken av honning