Sider

søndag 28. desember 2008

Nissebesøk

Jula er over og vi er godt inne i romjula. Utrolig nok, men nissen kom på julaften og det ble ganske så masse gaver, med masse hsu, klær annet artig på oss alle.
Første juledag luftet vi bikkja(og svigermor) og alle oss andre med en tur inn ved Risevatnet. Unga og bikkja fikk løpt godt og sovnet rakst alle tre på kvelden.
Middagen julaften ble en tradisjonell middag med svineribbe, medister, pølser og alt som hører med. Eter middagen begynte ventinga og julenissen sendte mld om litt forsinkelse, men så sent ble det ikke. Det tok oss to timer å åpne alt, så det var godt nissen hadde lagt igjen de fleste pakkene.

Før middag var vi i kirka og svigernmor var glad hun visste hva det handlet om, ellers ville hun ikke slkjønt noen ting.
I morgen blir det lang biltur på oss

tirsdag 23. desember 2008

Vetle jolafta

Så er det dagen før dagen og spennigen er i ferd med å tilta for husetes små, særlig husetes eldste datter på fem år vet meget godt at det er julaften i morgen, og hun er jo reneste engelen. For hun vet nissen lusker rundt for å sjekke om hun er snill, dessuten har jeg sagt at nissen har mobil telefon(noe hun har, for hos oss er Bjørg, kollega av Espen og treningsvenninne av meg) nissen)
Men aller først er jenta kledd i pen bukse, støvletter, kåpe og hatt og har med sin syke far til Bringeland for å hente farmor og onkel Audun.
I går drog vi inn til Førde med Signe. Til frokosten luktet det oppkast av henne og joda, hun hadde kastet opp i løpet av natta, men bare snudd seg og sovet videre.
På vei til Førde, nesten fremme kastet hun opp masse og satt til slutt i bilen i trøye body, bleie og fars dress jakke. Europris var gudskjelov første butikk og de har litt barne klær. Kunne ikke gå i trøye og bleie hele dagen i blest og regn...
Og i går kveld begynte Espen, men så skal vi vel være kvitt siden alle i huset har hatt det. Bare han nå ikke smitter de som kommer med fly hit da.

Huset er julevasket, all mat er i hus, ribba skal stekes i kveld, desserten er laget, kakene i boks og hvertfall jeg er ferdig med alle gaver. Så nå er det bare vedlikeholds rydding etter husets minste rotekopp, men akkurat nå er hun på "sjå på tv" mens hun stadig kikker ut og "ser itje famor" litt tidelig kanskje siden flyet lander klokka ni....

søndag 21. desember 2008

God jul

Men denne ønsker jeg alle en god jul

4. søndag i advent



Rimelig stolt ridende rytter til hest
Så er vi kommet til fjerde søndag i advent og vi begynner straks å bli klare for julebesøk...
Nå er det stille før stormen og huset til Nuffen er knust til pinneved, langt nede i skogen... Vi får nok finne en ny plass til han.
Igår kom krumkakene i boksen sin og idag skal vi steke pepperkaker, igjen....



Oddvin og Sigrid, ja hun følger sikkert med der hun ligger....



Julespill og prestens ord, det er visstnok artig...



Og på slutten er vingene og skjorta skjeve...



Signe og Hanna som Lucia jenter

fredag 19. desember 2008

På etterskudd

Julespillet gikk veldig bra i kapellet. Sigrid var en flott engel som var en sunnfjord engel( eller mulig hun var vestlandsfanden,) ikkje ver redde kom det på kav sunnfjordsk, mens søstera oppdaget henne og sa høyt og tydelig, mamma sjå, sigrid. Det virker som om mine barn får flere og flere nynorsk ord.

Igår og i dag er det min mage som slåss og jeg har en liten pause fra dossen, og så oppdager jeg helt plutselig at det er jul ganske snart og i år må jeg si at jula kom som julekvelden på kjerringa... eller som journalisten i svelvikposten skrev ett år... kom som jullenissen på kjerringa...
Det er flere i år som ikke har fått og heller ikke kommer til å få julekort fra oss i år... Jeg skulle lage kort, men så plutselig var det gårsdagen der, ingen kort var laget, hvertfall ikke mange nok.
Sånn går det når rutiner blir anderledes... Dette er jo ting jeg ofte har ferdig helt i begynnelsen av desember, men ikke i år nei... Kan ta det igjen til neste år. I år vil noen av dere "bare" få en epost hilsen fra oss i ville vesten,men det kan jo være koselig med ett nyttårskort også...
Tove: Når du leser dette, har du fortsatt mail adresse til kommunen? om ikke så send meg en mail, siden jeg ikke finner igjen den andre mailen din. Takk for julekortet. Koselig at du er her å leser.

I kveld eller i morgen skal jeg se om jeg får lagt ut bilder av min lille spraglete engel. Da hun kom inn i kirka var hun så flott med vinger, kvit skjorte og glitter og lys. Da gudstjenesten var over lå hun på gulvet i lag med flere. Da hun reiste seg opp igjen var vingene skjeve, skjorta satt nesten på henne glitteret han mest rundt halsen og ja, der er jenta mi...
Før jeg lover for mye om bilder, mail og nytt årskort.... Det er masse jeg må gjøre, pakke inn flere gaver, rydde, gjøre rent, sitte på do, stryke, do, pusse sølv, bake de krumme kakene etter oldemors oppskrift(nam) og sikkert masse flere ting, men jeg skal prøve. Åja... jeg må jo trene også.... Tre ganger kvar veke.

Jeg vil anbefale alle å kikke på Svelgen oppvekst og Langeneset sine sider. Der er det masse artig nå. De er veldig flinke i barnehagen til å informere oss foreldre og til å legge ut bilder, supert Anita.

Ha en fin dag

onsdag 17. desember 2008

Maria... og Sofus

I dag har Sigrid vært hjemme med oppkast, så vi har vært våkne siden klokka var fire i morges, gjett om jeg er trøtt.

Vi hadde en artig episode her i dag.... Sigrid pratet om juleevangeliet og skulle fortelle meg om Maria og han derre, derre derre, hun lette etter rett navn før hun utbryter, Jo mamma, det var Maria og Sofus som var på vei til Jerusalem. Må jo si at jeg fikk meg en god latter da, maria og sofus....

Jeg bestillte kåpe til Sigrid og den kom igår i lag med en hatt, her er den stolte eier av nytt antrekk.

Det hele er kjøpt hos Barneboden, kåpa kostet ikke mer enn 190,-
Nå boner Espen kjøkkengulvet og når er jeg mest sulten... jo nå som jeg ikke kan gå på gulvet, jaja... det blir vel ei råd med det også.

Igår avtalte jeg med Sunnfjordnissen når den skulle komme på julaften, og blir det endringer i tida, ja så har nissen mobil telefon

tirsdag 16. desember 2008

Soverommet

Julestemninga presser seg på med det flotte førjulsværet.... Det regner, blåser stiv kuling(tror jeg) kommer hvertfall noen tak som uler rundt hjørnet, og at Signe får sove der på hjørnet, ja se det er mer enn jeg kan fatte.
Men inne blir det sakte men sikkert jul, nå er også goro kakene i boksen og medisterdeigen ble forvandlet til kaker i formiddag, med god hjelp fra Signe.
Det å få tak i medisterdeig var ett kapittel for seg. Fant til slutt to små gilde pakker gjemt bort i den femte butikken jeg var i, var nesten så det ble ferdig kjøpte kaker, men kålrot, det hadde alle, ikke bare ett og ett, men i sekker....
I går ble det sendt endel julekort og de aller fleste julegavene havnet til posten i går. Det var masse å huske på så masse at Espen glemte å kjøpe brød og yoghurt....


Den ene soveromsveggen



Veggene er eggeskallshvite og dørene er fransk grå(litt dårlig bilde...)


De ene svarte benkeplata

lørdag 13. desember 2008

Snart jul

Så fort som tiden går, jeg har snart vært hjemme i to uker fra Haugland senteret og jeg føler at jeg kom hjem alt igår, og samtidig har det skjedd så utrolig masse på den tida også.

Da jeg kom hjem begynte Signe og hyperventilere og ville gjerne vite hvor jeg var hele tida, men gudskjelov har hun ikke blitt mer klengete.
Mens jeg hadde vært borte hadde husbond pusset opp soverommet det ble lekkert synes jeg, skal ta bilder i morgen å få lagt ut.
Vi dro på Lom den første helga mi hjemme og jentene er bare utrolig rå...
I bassenget med armringer, Sigrid hoppet rett ut i det dype bassenget og svømte i vei med hunde crawl som hun sa det var.
Da Signe så at søstera hoppet gjorde hun det samme. "Sine hoppe til" var det første hun sa da hun haddde harket seg ferdig, så vannskrekk ahr ikke de to tuppene.

Torsdag som var kjørte jeg med bokbussen hele dagen og ble ganske så sliten, og da jeg kom hjem hadde Espen malt to kjøkkenbenker svarte, det ble tøft, og nå sitter han på kne i gangen og vil male mer...

Fredag var det Lucia i barnehagen, men om bildene der ble bra aner jeg ikke enda. Espen tok de, men skjønte ikke hvor blitsen var. Jeg jobbet i barnehagen denne dagen og gikk i Lucia tog selv....

fredag 5. desember 2008

Nå er jeg hjemme og idag drar vi til Lom, skriver mer på søndag

tirsdag 2. desember 2008

Siste kveld

Akkurat som Condelica Rice har jeg hatt min siste kveld med gjengen. Litt vemodig med noen av de, mens andre gjør det ikke noe at jeg ikke kommer til å treffe igjen.
Nå har jeg igjen bare en tannpuss og i morgen ligger jeg i egen seng.
Aller mest nå gleder jeg meg masse til å se igjen jentene mine, det skal bli så godt.

Dag tjueen

Siste dag full med aktiviteter. Men aller først

GRATULERER MED DAGEN GOFFLE

mandag 1. desember 2008

Dag tjue

Det er nest siste kveld her på Haugland senteret for denne gangen, og jeg er egentlig ganske mettet.
Mettet av inntrykk, nye folk, matvaner, trening og alt. Motivasjonen er litt langt nede, eller... egentlig er den jo bedre enn igår da. Ikke at det skal så masse til.
Men at jeg er sliten av inntrykk og glad for litt tid alene er ingen hemmelighet, nå er klokka 19.26 og jeg har alt tatt på pysjen, men har ei bok jeg må lese ut før jeg skal hjem(å som jeg må skjerpe meg når jeg skriver nå, tenker mye nynorsk )
I dag var vi på undervisning, smerte og adferd med overlegen, dr Fismen. Han er tøff og innmari artig å høre på. Den tida han foreleste gikk bare innmari fort.
Hadde en liten ridetur på den gamle gampen er, en pensjonert travhest på 17 år, og som dagens siste økt.... time hos Fismen. Grua meg jo litt, men det gikk bra alikevel. Jeg skal tilbake for tre nye uker i mai måned, og jeg slipper unna 17 mai. Sa ganske klart at er jeg her den 17 da drar jeg hjem åkke som.... Og det var greit, da satser vi på etter det fikk jeg vite, eller før, la han til.
I mellomtida skal det ikke være noe latmannsliv, skal trene 45 minutter tre ganker i uka, skrive treningsdagbok og sende inn til Gry anna hver uke. Gjør jeg ikke det, så mister jeg plassen, så her er det ingen kjære mor nei. Så jeg ønsker meg staver til jul, kommer ikke nissen med det, så får jeg være nisse selv i romjula.

Imorgen er det to runder med trening og så skal jeg pakke. Mange har gjort det alt, men noe lyt ein gjere i morgon kveld også, ikke er det mere garn igjen heller...

Ha en fin mandag til dere alle